Láska na prvý pohľad! Je častejšia u mužov či u žien?

Láska ako blesk z jasného neba? Kto by po takom vzplanutí netúžil?

25.06.2019 17:00
leto, lúka, dvojica, láska, kvety, pár,... Foto:
Zaľúbili ste sa na prvý pohľad?
debata

Ako prebiehajú čarovné okamihy zamilovania sa u žien a mužov? Na otázky súvisiace so zaľúbením sa zameral prieskum internetovej zoznamky ElitePartner, do ktorej sa zapojilo 2 666 osôb.

Je jasné, že väčšina ľudí si želá prežiť lásku na prvý pohľad. Preskakujúce iskry a povestné motýliky v žalúdku nevynímajúc. Ako je to však v skutočnosti? Môžeme sa zamilovať na prvý pohľad? 39 percent opýtaných povedalo, že sa k svojmu budúcemu partnerovi cítili byť silne priťahovaný už po prvom stretnutí. 61 percent však uviedlo, že na to, aby sa zamilovali, potrebovali predsa len viac času, na prvý pohľad sa ich láska nerozhorela.

Zaujímavosťou zverejnených čísel je aj informácia, že k láske na prvý pohľad inklinujú viac muži ako ženy. 42 percent mužov priznalo, že sa do svojej partnerky zamilovali na prvý pohľad, pri ženách bolo toto číslo o čosi menšie – išlo len o 37 percent.

Ako zvažujú vstup do vážneho vzťahu muži a ženy? Štyria z desiatich mužov uviedli, že o vstupe do vzťahu sa rozhodujú skôr hlavou ako citmi. Ženy sa viac spoliehajú na pocity – hlavou sa o začatí vzťahu rozhoduje len každá štvrtá žena. 21 percent opýtaných ľudí uviedlo, že spočiatku si svojím partnerom či partnerkou neboli na 100 percent istí – že partner nespĺňal všetky ich požiadavky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #štatistiky #vzplanutie

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...