Odborníci varujú! Toto svojej vagíne naozaj nerobte...

Možno by ste ani neverili, aké veci skúšajú ženy v prípade starostlivosti o svoju vagínu. A možno k nim patríte tiež. Odborníci, na ktorých sa obrátil Daily Mail, však varujú.

23.06.2019 08:00
intimita, nohavičky, lupa, bielizeň, vagína,... Foto:
Neexistuje dôkaz o tom, že by intímne partie boli po procedúre výplachu čistejšie.
debata (2)

Známy britský portál oslovil lekárku, ktorá sa špecializuje na estetické aj plastické úpravy zovnajšku, úpravu pohlavných orgánov nevynímajúc. Práve ona však priznáva, že bola zaskočená tým, koľko žien túži po úprave alebo vizuálnej zmene svojich pohlavných orgánov, pretože nie sú spokojné s ich výzorom.

To by však možno nebol až taký problém. Ako potvrdila odborníčka Shirin Lakhani, ktorú portál cituje, ženy dokážu pri starostlivosti o svoje intímne partie skúšať neuveriteľné techniky. Upozornila, že niektoré z nich sú pre pohlavné orgány doslova hrozbou.

Čistenie vagíny parou

Tvrdí sa, že podobnej procedúre holduje napríklad herečka Gwyneth Paltrow. Či to je pravda, nevedno – má ísť o použitie špeciálneho prístroja s horúcou parou, ktorým sa vysávajú nečistoty priamo z miesta močovej trubice. Lekárka upozorňuje, že takto môžu ľahko vzniknúť popáleniny a celú procedúru úplne zavrhuje.

Výplach

Údajne čoraz viac žien využíva techniku vyplachovania vagíny, časté je použitie roztoku vody a octu, čo má za úlohu pohlavné partie vyčistiť a odstrániť prípadný zápach. Lakhani však upozorňuje, že neexistuje dôkaz o tom, že by intímne partie boli po následnej procedúre čistejšie. Navyše dochádza k narušeniu prirodzenej rovnováhy baktérií a tým pádom väčšej náchylnosti na infekcii.

Parfumovanie

Áno, aj toto je vraj trendom. Niektoré ženy skrátka používajú vône na vlastné intímne partie. Lekárka však upozorňuje, že takto môže dôjsť k narušenie pH, podráždeniu sliznice a následnej infekcii.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Telo #vagína #procedúra

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....