Veci, ktoré vám vzťah pochovajú, alebo spravia dokonalým

Niekedy vo vzťahu nastanú chvíle, keď máte pocit, že už to takto ďalej nejde. Buď treba nakopnúť stratenú vášeň, iskru a lásku, alebo ísť od seba. Na rozhodnutie však málokedy pomôže racionálna analýza. No sú veci, ktoré dokážu rozhodnúť definitívne.

09.06.2019 17:00
rozchod, kríza, Foto:
Vzťahový odborník vám môže dať nový uhol pohľadu na staré témy a na vás samých.
debata

Dovolenka na opustenom ostrove

Nemusí to byť úplne opustené miesto. Ale napríklad romantické Maldivy sú ideálne. Mnoho ľudí pozná len ich pozitívnu stranu, pravda je však taká, že mnohým pomohli aj od seba. Ale môže to byť horská chata, ostrov niekde, kde ste len vy a pláž. Skrátka, týždeň spolu na miestach, kde sa toho nedá veľa robiť. Nič vtedy nedokáže prehlušiť ticho medzi vami. To vie byť veľmi romantické a vie rozprúdiť vzťah, sexuálnu iskru, dať vás dokopy, alebo sa rozídete s tým, že sa už nechcete ani vidieť. Bude to hop alebo trop.

Dieťa

V princípe je to trochu sociálny experiment zatiahnuť do riešenia vzťahového vákua niekoho tretieho. Spoľahlivo však spraví vo vašom vzťahu jasno. Dieťa bude záťaž, bude to stres, skúška nervov aj toho, ako viete spolu vychádzať. Mnoho párov si doprialo potomka práve preto, aby ich vzťah utužilo a stal sa presný opak. Mnohým naopak dalo novú iskru, zmysel spoločného života a našli stratenú vášeň aj lásku. Avšak treba si uvedomiť, že na rozdiel od dovolenky vám dieťa ostane už na celý život.

Návšteva poradne

Nie je síce nič príjemné na návšteve odborníka na vzťahy priznanie, že to akosi nezvládate. Ale práve on môže dať nový uhol pohľadu na staré témy a na vás samých. Niekedy je to cesta obnovenia lásky, dôvery aj vášne, inokedy prídete na to, že nie ste pre seba stvorení. V oboch prípadoch si ušetríte ďalšie trápenie. No a ak partner napríklad bude odmietať pomocnú ruku, či nebodaj vidíte nezáujem veci riešiť, dáva tým jasný signál, kadiaľ sa máte uberať.

Spoznajte nových ľudí

Jednoducho sa rozhodnite, že spoločne rozšírite okruh svojich známych. Nie je to vždy jednoduché, ale často potrebné. Budete k tomu musieť napríklad opustiť komfortnú zónu, nájsť si nové hobby, aktivity a začať sa stretávať s inými. No a to je to, čo vás spojí, keď si uvedomíte navzájom svoje hodnoty, alebo naopak rozdelí, pretože sa vám otvoria oči a vy uvidíte množstvo lepších možností ako tú, ktorú aktuálne žijete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #dieťa #poradňa #vášeň #dlhodobý vzťah #romantická dovolenka

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...