Nie, miláčik! 3 veci, na ktoré partnerovi povedzte v sexe nie...

Experimentovať v intímnom živote je možno kľúč k tomu, aby ste prežívali dlhodobý spokojný sexuálny život s partnerom. Ale sú aj aktivity, do ktorých vás nik nesmie nútiť. Ani zákonitá polovička.

27.05.2019 07:00
sex, milovanie, intimity Foto:
Niektoré páry si spoločne užívajú nielen klasický vaginálny, ale aj análny sex. Mal by mať svoje pravidlá.
debata

V nedávnom rozhovore s Daily Mail takýto zoznam odhalila aj sexuologička Tracey Cox, ktorá s portálom pravidelne spolupracuje. Jej výpočet sa týka predovšetkým aktivít, do ktorých občas niektorí muži nútia svoje partnerky (a naopak), ale aj aktivity, ktoré sú zdravotne nebezpečné. O čo teda ide?

1. Sex s pridusením

Je to aktivita, ktorú nejeden z nás už videl v nejakom hollywoodskom filme alebo o nej čítal v knihe. A je pravdou, že nie je až taká nezvyčajná. Pri sexuálnom kontakte sa totiž intenzita orgazmu zvyšuje tým, že je partner alebo partnerka pridusený (odbornejšie povedané, má obmedzený prístup kyslíka) až do daného momentu uvoľnenia a vyvrcholenia. Čosi také sa však môže skončiť veľmi zle a rozhodne to nie je aktivita, ktorú by ste mali riskovať pre pocit rozkoše. Mimochodom, o príčine smrti pridusením v rámci sexuálnych aktivít (v tomto prípade autoerotických, teda masturbovania) sa hovorilo napríklad v prípade herca Davida Carradina alebo Michaela Hutchenca z INXS.

2. Pozor na zdravie

Sex bez kondómu je medzi dlhoročnými partnermi celkom normálnou záležitosťou. Niektoré páry si spoločne užívajú nielen klasický vaginálny, ale aj análny sex. Samozrejme, je praktické v zápale vášne, len tak striedať jednotlivé otvory. Ale pravda je, že ak análne súložíte bez kondómu, následne by ste už partnera nemali vpustiť do vagíny. Dôvod je celkom jednoduchý – bakteriálny prenos a následné problémy či zápaly, ktoré vás zvyčajne privedú ku gynekológovi. Čiastočným riešením môže síce byť análna hygiena – keď si pred sexuálnym stykom vypláchnete konečník – ani to však odborníci nevidia ako ideálny stav na striedanie análnej a vaginálnej súlože bez kondómu.

3. Ďalší pán/pani na holenie

Sex v trojici alebo skupinový sex nie sú len záležitosťami, ktoré patria do sveta pornografie. Venujú sa im páry rôzneho veku a možno by ste boli prekvapení, že medzi nich patria aj niektorí z vašich tichých susedov. Samozrejme, ak sú dvaja partneri zladení a nastavení na to, že sa dokážu v intímnom kontakte venovať aj iným osobám bez žiarlivosti či nervozity a úzkosti, je to ich vec. Ale ak patríte k ľuďom vyznávajúcim ideály monogamného života a istými predstavami o tom, ako by mal intímny život vyzerať, nebojte sa povedať nie. Rozhodne sa nenechajte nútiť partnerom na podobné aktivity – zvyčajne sa totiž končia záchvatmi žiarlivosti a stratou dôvery voči partnerovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #partner #aktivita #odmietnutie #nesúhlas

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....