5 zručností, ktoré musí mať každý, aby vydržal v partnerstve

Partnerstvo je vzťah dvoch ľudí, ktorí sú odlišní a predsa túžia, aby si boli čo najpodobnejší.

15.05.2019 11:00
láska, vzťah Foto:
Staňte sa človekom, s ktorým by ste vy sami chceli žiť.
debata

Jerry Duberstein je vzťahový kouč, ktorý so svojou manželkou robí tréningy pre úspešné vzťahy. Zdôrazňujú, že bez niektorých vlastností nemožno vytvoriť harmonický vzťah, nech by ste našli toho najlepšieho partnera. Viete ktoré to sú?

Buďte človekom, ktorého by ste sami chceli

Je to podľa Jerryho Dubersteina absolútne základná podmienka na to, aby ste boli vo vzťahu šťastní a aby s vami bola šťastná aj polovička. Pretože klamať sa neoplatí samému sebe a milovanej osobe. Staňte sa človekom, s ktorým by ste vy sami chceli žiť. A potom uvidíte, ako to bude harmonické. Mnoho ľudí si pri takomto pohľade do zrkadla totiž uvedomí, že by sami so sebou nežili. Zmeňte to.

Aktívne počúvajte

Ak sa spolu rozprávate, tak sa na druhého človeka sústreďte. Zapojte sa do rozhovoru a komunikujete nielen slovami, ale aj telom. Reagujte, buďte prítomní a nie mysľou inde. Pozerajte sa navzájom do očí, keď sa rozprávate. Toto musia robiť obaja partneri, inak nikdy nevyriešite podstatné veci, ani tie príjemné a bežné rozhovory k spokojnosti.

Nečkajte, že druhý vie čítať myšlienky

Niekedy je fajn, ak sa ten druhý dovtípi, ale ak by mali byť dokonalé vzťahy založené na čítaní myšlienok, príroda by nás týmto zmyslom vyzbrojila. Žiaľ, až sem sme nedospeli a preto Jerry Duberstein zdôrazňuje potrebu hovoriť vo vzťahu otvorene. Nie sme malé deti, aby sme sa hanbili. A pokiaľ to tak robíte, aj vaše vzťahy skončia ako tie, ktoré ste mali v puberte. Jeden za druhým.

Prijmite rozdiely

Je niekedy ťažké prijať samého seba a nieto ešte druhého. Jerry Duberstein však tvrdí, že hľadať človeka, ktorý nám vyhovuje vo všetkom, je vopred stratený boj. Je vždy lepšie staviť na to, čo na druhom máme radi, ako neustále pozerať na nedokonalosti. Každý ich má, ale láska ich dokáže zmierňovať.

Robte veci pre spoločné blaho

Je to absolútny základ. Je nutné uvedomiť si, že každý má svoje túžby aj predstavy, ale spoločné budovanie vzťahu nie je o tom, kto sa viac hrá na vlastnom piesočku. Jerry Duberstein radí, že ak stavíte na spoločenstvo, tak aj ako osoba budete pokojnejší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #komunikácia #partnerstvo #rozdielnosť #aktívne počúvanie

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...