Najčastejšie príčiny, prečo páry nemajú sex

Nuda aj stres, či zaujatosť sebou samým. Ale všetky problémy sa dajú riešiť. Nenechajte váš sexuálny život zmrznúť.

15.05.2019 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Nuda v posteli?
debata (2)

Stres

Práca, deti, domácnosť – popri všetkých starostiach či povinnostiach sa sex v bežnom živote dostáva na vedľajšiu koľaj. Možno sa k nemu z času na čas dostanete, ale nejde o žiadnu noc plnú vášne, skôr o manželskú povinnosť. Je jasné, že kým v plnení povinností nepoľavíte a život si lepšie nezorganizujete, váš sexuálny život bude strádať.

Psychické problémy

Depresie, úzkosti, strachy – psychická nerovnováha a psychické problémy nejdú so zdravým sexuálnym životom ruka v ruke. Práve takéto problémy sa hlásia o slovo čoraz častejšie, čím sa sexuálny život dostáva na posledné miesta záujmu vo vzťahu. Aj psychické problémy sa dajú riešiť, je nutné s tým začať skôr, než „pochovajú“ nielen váš sexuálny život, ale aj celý vzťah.

Nuda

Po pár rokoch sa celkom nenápadne do vzťahu pripletie nuda a už je zle… Zo spálne sa vyháňa potom ťažko, ale nie je to nemožné. Ak sa nude a stereotypu chcete vyhnúť, sex udržiavajte v kondícii neustále – príjemnými večermi plnými vášne, skúšaním nových polôh či sexuálnych hračiek. Prekvapujte sa navzájom, nenechajte všetko plynúť len tak, snažte sa.

Nefunkčný vzťah

Len ťažko to funguje v posteli, ak to nefunguje dvojici mimo nej. Iste, občas takýto model môže „prežiť“, ale určite nie dlhodobo. Ak ste ako dvojica frustrovaná, spoločný život vám nejde, večne sa hádate či upodozrievate, chuť na sex je zrejme to posledné, čo vás pri pohľade na partnera opantá.

Málo komunikácie

Aj nezáujem o život partnera a zameranie výlučne na svoj život a svoje vlastné potreby vedú k zhoršeniu sexuálneho života páru. Neviete si prejaviť lásku, neviete sa porozprávať, navzájom sa odcudzujete. Rozprávať sa predsa nemusíte len o tom, čo si uvaríte či aký film si pozriete. Môžete si do ucha pošepkať vaše sexuálne fantázie, v partnerovi vzbudiť vášeň a tak opäť rozdúchať iskry vo vašom vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #partner #vášeň

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...