5 jasných znamení, že vy ste vo vzťahu tá problémová

Váš vzťah sa vám nepáči... Ale nie ste to práve vy, kto doňho prináša problémy a nepohodu?

14.05.2019 09:00
partnerská hádka, puntičkár Foto:
Opäť konflikt?
debata (1)

Ste nespokojná sama so sebou

Ak ste nespokojná so svojím životom, má to negatívny dopad aj na váš vzťah. Ste podráždená, so všetkým nespokojná, nevrlá, smutná – všetky negatívne emócie sa prenášajú aj na vášho partnera, ktorý v tom celom môže byť nevinne. Možno ste očakávali, že práve vzťah dá vášmu životu zmysel či novú energiu – ale nestalo sa tak. Najskôr musíte byť šťastná sama so sebou, aby ste mohli byť spokojná vo vzťahu s kýmsi iným.

Ste majsterkou v „robení dusna“

Urazíte sa takmer za všetko, ale komunikáciu odmietate. Ste presne ten typ, ktorý si potrpí na večné odprosovanie zo strany partnera. Ste presvedčená, že svojím mlčaním partnera poriadne „vytrestáte“. Presne takýmto správaním sa partnerovi iba vzďaľujete, on možno v začiatkoch vzťahu na takúto hru pristúpi, ale dlho ho baviť nebude. Radšej za sebou zatvorí dvere a nechá vás medzi štyrmi stenami aj s vašou „tichou pomstou“. Večné dusno neprospieva žiadnemu vzťahu, každý muž od vás utečie.

Stále partnera obviňujete

Neustále vás prenasleduje pocit nedôvery a zrady. Možno vás kedysi v minulosti zradil a vy mu už nedokážete veriť. Potom je ale čas na rozchod – vzťah, kde neustále odznievajú urážky či podozrenia nemá zmysel. Žijete v strachu, úzkosti a to bez zjavnej príčiny. Ataky smerom k partnerovi podnikáte „preventívne“, čo nemôže v zdravom vzťahu fungovať.

Všetky dohody rušíte

Vo vzťahu idete sama za seba. Sledujete v prvom rade svoje záujmy, nie spoločné. Ak sa na niečom dohodnete, dokážete to zrušiť slovami: „Mne to teraz nevyhovuje“ či „Mne sa nechce“. Je vám jedno, aké dôležité je to pre vášho partnera, ako veľmi sa teší. Vy nemáte náladu, vám sa nechce, vy potrebujete robiť čosi iné… Sebectvo jedného z dvojice dokáže ohroziť akýkoľvek vzťah.

Nič pre vás nie je súkromné

Ak váš partner nie je rovnako zdieľny ako vy, môže byť problém. Najmä vtedy, ak jeho prosbu nerešpektujete – všetko zdieľate na sociálnych sieťach, o všetko porozprávate kamarátkam či kolegom. Tabu? Pre vás žiadne neexistuje, ľudia o vás vedia všetko. Aj o vašom partnerovi. Vo vzťahu nie ste sama… ale veľmi rýchlo budete, ak svoje zdieľanie nestopnete.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #partner #konflikt #nespokojnosť

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...