5 vlastností, ktoré vám zničia vzťah aj bez toho, aby ste čokoľvek urobili

Znie to ako nočná mora, ale vo vzťahu sú skutočne myšlienky aj postoje, ktoré dokážu zničiť vzťah bez toho, aby ste niečo reálne urobili.

05.05.2019 12:00
láska, rozchod Foto:
Málokedy môžete zmeniť charakter partnera, ktorý sa formoval rokmi.
debata

Môžete dlhé roky pôsobiť ako harmonický pár. Nedopustíte sa žiadnej nevery, hádok, ani ľahostajnosti a zrazu musíte začať od seba. Pozor, ak na sebe zbadáte túto päticu. Ohrozujete tým všetko, čo máte.

Žiarlivosť

Nemusíte robiť žiadne žiarlivostné scény. Ani partnera nemusíte obviňovať, ale niečo vo vás vnútorne stále šípi, že partner by vás najradšej podviedol, keby mohol. Alebo to aj tajne robí. Neprejavená žiarlivosť je podľa terapeutky Nancy Carbone tiež žiarlivosť, ktorá vytvára vo vzťahu podvedomý pocit nedôvery. No a žite s niekým, komu neveríte…

Máte pocit osamelosti

Príčin môže byť niekoľko. Necítite sa s partnerom dosť svoji, môžete mať úplne odlišné záujmy. Ste málo spolu, pretože niektorý z dvojice alebo obaja príliš veľa pracujete. Nancy Carbone už riešila vo svojej poradni mnoho párov, ktoré žili spolu a cítili sa pritom vo vnútri osamelo. A práve toto je moment, že ak aj nespravíte nič, tak kvôli tomuto pocitu zo vzťahu vycúvate. Skúste ho zmeniť, kým nie je neskoro.

Chcete meniť partnera

Najhoršie je, že ani nič nepoviete, možno len naznačíte, ale očakávate, že partner sa bude meniť tak, ako by ste to podvedome očakávali. Zmena oboch ľudí, mierna a žiadaná je úplne prirodzená. No očakávať, že polovička bude vždy podľa vašich predstáv je utópia, ktorá môže človeku zničiť nielen aktuálny, ale všetky potenciálne vzťahy. Dokonca bez toho, aby sa ten druhý dozvedel, čo vlastne robil zle.

Problém s partnerovým charakterom

Je to veľmi zložité žiť s partnerom, proti ktorému máte charakterové výhrady. Problém je, že málokedy môžete alebo ste schopní zmeniť charakter partnera, ktorý sa formoval rokmi. Preto takéto výhrady bývajú hlboké a časom si prestanete úplne rozumieť, pretože v hĺbke duše budete nespokojná.

Celkom radi si „oddýchnete“

Je to skrátka opak toho, ako na seba reagujú zamilované dvojice, keď každú chvíľku túžia byť spolu. Nancy Carbone upozorňuje, že problematický môže byť aj moment, keď si začnete všímať, že bez partnera vám je lepšie. Oddýchnete si, odľahčíte, ste viac sama sebou. Je to znak, že začnete čoskoro uvažovať o úplnom odlúčení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #žiarlivosť #predstavy #charakter #spoločné záujmy #výhrady #nedôvera

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...