5 dôvodov, prečo sa po sexe necítite fit

Niečo je zle. Sex má prinášať uvoľnenie, pocit pohody, rozkoš, no niekedy máte po milovaní pocit, akoby ste mali žalúdok na vode. Tehotenstvo v tom nie je. A ani to prípadné sa tak rýchlo neprejavuje. Čo stojí za nepríjemnými pocitmi v bruchu po sexe?

06.05.2019 09:00
sex, milovanie, intimity Foto:
Niekedy už malé množstvo alkoholu môže spôsobiť nevoľnosť pri milovaní.
debata

Príliš hlboký prienik

Erin Carey je odborný asistent na fakulte invazívnej gynekologickej chirurgie Univerzity Severnej Karolíny a tvrdí, že príliš veľký mužský nástroj nemusí byť vždy stopercentnou výhrou. Príliš hlboký prienik totiž dáva do pohybu krčok aj maternicu, čo môže viesť k dráždeniu blúdivého nervu, ktorý sa dokáže prejaviť aj nevoľnosťou a bolesťou žalúdka. Všímate si problémy v tejto oblasti práve napríklad pri polohe odzadu? Je to zrejme váš prípad.

Príliš horlivá intenzita

Týka sa to hlavne žien, ktoré majú problémy so žalúdkom aj pri cestovaní dopravnými prostriedkami. Kinetóza síce vzniká na inej báze, ale po príliš vášnivom milovaní môžu mať mnohé ženy skutočne ťažobu porovnateľnú s morskou chorobou. Problémom je rozkolísanie žalúdka a pohyb žalúdočných štiav neželaným smerom. Ak navyše trpíte aj častým refluxom, v záujme pohodlia sa oplatí mierne ubrať na sexuálnom pohybe. Veď aj pomalší sex vie byť krásny.

Cysta na vaječníkoch

Vyvoláva často bolesti pri pohlavnom styku, po ňom, aj ťažobu na žalúdku. Ak problém bolesti pretrváva dlhodobejšie a cítite napríklad bolesť v oblasti vaječníkov aj mimo milovania, hoci po ňom sa zintenzívni, neodkladajte prehliadku u gynekológa.

Emocionálna reakcia

Erin Carey upozorňuje na to, že nie každá nevoľnosť je spôsobená fyzickým podnetom. Práve pri emocionálnej reakcii nám ako prvé stiahne žalúdok. Tvrdí, že zo skúsenosti si všimol nevoľnosť u žien, ktoré sa často hádajú s partnerom, prípadne sa s ním milujú, aby mu vyhoveli, alebo sa snažia otehotnieť a po milovaní majú stres, či sa to podarilo. Stres a nespokojnosť na emocionálnej úrovni v kombinácii s podráždenou intímnou zónou, je ľahká cesta k nevoľnosti.

Alkohol

Určite sa mu vyhnite. Má síce moc spraviť ženu povoľnejšou aj veselšou, ale zle vplýva na trávenie. Niekedy už malé množstvo alkoholu môže spôsobiť nevoľnosť. V kombinácii so sexuálnymi polohami dokáže vyvolať veľmi nepríjemné stavy a pokazí celý milostný zážitok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #milovanie #sexuálne polohy #nevoľnosť #kinetóza #bolesť brucha #gynekologické ochorenia

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...