5 tipov na vylepšenie sexu v dlhoročnom vzťahu

Roky spoločného života sú dobré na množstvo vecí, ale obvykle platí, že čím dlhší vzťah, tým menej vášnivý. Ale výnimky potvrdzujú pravidlá. A táto výnimka je výsostne vo vašich rukách.

02.05.2019 11:00
láska, manželstvo, partneri Foto:
Stačí tak málo - byť spolu šťastní.
debata

Nenechajte si sex zautomatizovať

Rutinu môžete pustiť do večerného sledovania televízie. Aj do víkendových činností, rituálov, varenia a spoločných koníčkov, ale pred posteľ jej dajte veľkú červenú stopku. To jediné môže totiž udržať erotický záujem jeden o druhého a o intímne aktivity. Inovujte, experimentujte a tešte sa, že idete proti prúdu a môžete byť sexuálne šťastí aj po rokoch spolužitia.

Definujte si hranice

Sexuologička Nazanin Moali tvrdí, že mnoho vzťahov ani po rokoch nehovorí o sexuálnych potrebách a túžbach. Partneri majú svoje predstavy o monogamii, experimentoch, sexe, intimite a predpokladajú, že polovička to chápe rovnako. Omyl. Niekedy sa aj predstavy o monogamii rozídu, preto je vhodné si povedať veci z očí do očí a pustiť sa do objavovania sexuálnych tajomstiev, ktoré sú pred vami.

Začnite sebou

Podľa rád sexuologičky si netreba myslieť, že nejaká hračka, kostým, alebo praktika zachránia vzťah, ktorý je sexuálne vyprahnutý a vrátia mu iskru. Je to naopak. Všetky doplnky sú len škrupinkou a sexuálny apetít je potrebné hľadať v nehe. V nahote. V intímnom túlení. Ako radí Nazanin, treba sa dotýkať čo najviac a v nahote. Pokojne sa pritúliť len tak večer, ráno aj na obed. Bez šiat. Dotyk nahých pokožiek vytvára automaticky hormón oxytocín, ktorý je podkladom pre lásku a čulý sexuálny život.

Spoznajte, čo vám robí dobre

Sex už nemusí byť po rokoch spoločného života divoký, spontánny ale pokojne aj miernejší, no o to viac intímnejší. Skúste ho kombinovať s masážou, túlením, objavovaním toho, aké dotyky vám robia dobre. Je totiž dokázané, že ako sa mení človek, tak sa mení vzťah aj jeho erotogénne zóny. Dnes vám môžu robiť dobre dotyky úplne inde, ako pred piatimi rokmi. Preto sa oplatí vždy objavovať, skúmať, láskať sa a dotýkať.

Vyrazte von

Pomáha to vzťahu aj sexuálnemu životu. Opustite vašu bežnú spálňu, byt, či dom. Zažiť spolu pekný víkend. Vyraziť na hory, k vode, do inej postele, na víkend do hotela, chaty, alebo aj stanu. Nové miesta vo vás prebudia nových ľudí. Nezdá sa to, ale skutočne funguje. Iba skúste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #intimity #milovanie #dotyky #experimenty v posteli #rutina #dlhodobý vzťah #túlenie

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...