Našli ste lásku svojho života? Spravte si malý test

Zamilovanosť a ani niekoľkoročný vzťah nemusia znamenať, že ste našli konečný prístav životnej lásky. Na to, aby ste s niekým vydržali celý život, treba viac ako porozumenie, kamarátstvo, či sexuálny náboj.

28.04.2019 16:00
láska, vzťah Foto:
Stačí sa len objektívne pozrieť na váš vzťah bez sebaklamu.
debata

Zvládate hádky?

John Kim je kouč a poradca na vzťahy, ktorý varuje pred skazou dnešnej doby. Veľa dvojíc žije v klamlivej predstave, že lásku svojho života spoznajú vďaka tomu, že let životom bude bez turbulencií. Omyl. John Kim hovorí, že predsa ani búrka, či turbulencie na palube lietadla neznamenajú, že ste na zlej linke. Hádky môžu byť naopak dobrým znamením. Ak je ich výsledkom konštruktívny posun vo vzťahu. Hádate sa pre maličkosti a neustále, alebo si vymieňate názory tak, že na konci nájdete ideálne riešenie? Ten druhý prípad rozhoduje o správnom partnerovi.

Je to viac ako rozhodnutie?

O tom, či niekoho milujete alebo nie, nerozhoduje, že sa k tomu odhodláte. Je to chémia, psychológia, biológia, evolúcia, vône, pachy, dotyky, vibrácie. Aj preto sa mnoho ľudí, ktorí si rozumejú ako brat a sestra nikdy partnermi nestanú. Keď ste so svojou polovičkou v náručí, cítite, že je všetko ako má byť? Máte jednoducho ten pocit, že keď ste v objatí, je jedno, kde ste, ale že ste na správnom mieste? Ak áno, ste s láskou svojho života, ktorá nie je založená len na analýze a logike, ale aj na podprahových pocitoch, ktoré človek prakticky nevie ovplyvniť.

Posúvate sa dopredu?

John Kim si myslí, že v 21. storočí už vzťahy nie sú inštitúcie len na to, aby sa udržalo a vychovávalo potomstvo, ale aj na to, aby sa ľudia stávali lepšou verziou samých seba. Máte pocit, že vás partner podporuje, že vďaka nemu aj istým spôsobom rastiete? Vyvíjate sa či už v rovine psychologickej, telesnej, intelektuálnej, akejkoľvek? Alebo naopak máte pocit, že stagnujete, ba priam akoby ste ostali na mŕtvom bode, či nebodaj partner rastie aj na váš úkor? Stačí sa len objektívne pozrieť na váš vzťah bez sebaklamu. A sama zistíte, ktorá odpoveď je o symbióze, ktorá o využívaní.

Máte spoločných známych?

Nepatria do vzťahu, ale predsa sú jeho súčasťou. Priatelia a známi veľmi veľa prezradia aj o vašej polovičke. A tým nemyslíme, že vám budú donášať jeho tajomstvá. No platí, že v priateľstve vrana k vrane sadá a hľadajú sa ľudia s podobným náhľadom na život a vyžarovaním. Preto ak by ste jeho priateľov pokojne prijali aj za svojich, je všetko v poriadku. No ak máte pocit, že ani jedného z nich neznesiete vo svojej blízkosti, John Kim by vám neveštil dlhé partnerstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #hádka #zamilovanosť #napredovanie #spoloční priatelia #partner na celý život

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....