Čo je vo vzťahu nutné tolerovať, aby ste si ho udržali aj užili?

Byť ideálnym človekom sa nedá. Jedinou možnosťou je, nájsť zdravú mieru tolerancie, s ktorou si vystačíte.

23.04.2019 17:00
láska, vzťah, zodpovednosť, priateľstvo Foto:
Sú spôsoby, ako si prejaviť úctu a rešpekt v každodennom živote.
debata

Niektoré veci je v partnerstve dobré tolerovať, hoci tým nemusíte byť nadšení. Treba však myslieť na to, že aj vo vzťahu neprestáva byť nikto samostatným jedincom.

Právo na súkromie

Linda Bloom je psychoterapeutka a hovorí, že potreba súkromia musí byť rešpektovaná aj vo vzťahu. Na oboch stranách. Žiarlivosť je jedna vec, ale nechať partnerovi jeho vlastný priestor je znak dôvery a doslova psychohygieny. Každý potrebuje svoj vlastný svet a pocit súkromia je dôležitý pre obe pohlavia. Zároveň to medzi partnermi buduje prirodzený rešpekt.

Záľuby

Ideálne je mať niektoré veci spoločné, ale treba rešpektovať, že budete mať aj rozdielne záľuby. Muži aj ženy potrebujú svoje vášne a hry. Je nutné si určiť pravidlá. Koníčky by nemali byť na úkor vzťahu, ale bez ohľadu na to, ako sa ľúbite, je dôležité rešpektovať, že máte obaja svoj svet záľub. Pre vzťah nie je zlé byť nejaký čas od seba. Rozhodne je to lepšie, ako byť stále spolu, no s pocitom, že je to na úkor toho, čo máte radi.

Názory

Nezhodnete sa vo všetkom. Aj tí najideálnejší partneri majú na niečo odlišné názory. Nie je vhodné valcovať jeden druhého a tvrdiť, že len jeden názor je správny. Niekomu chutí citrónová zmrzlina, iný ju nemôže ani cítiť. Presne to je miera tolerancie. Aby ste si každý dali tú svoju zmrzlinu a rešpektovali, že partner ju nemusí. Snaha o prílišnú jednotu končí obvykle hádkou aj rozchodom.

Samotného partnera

Každý si vyžaduje úctu v správaní, v komunikácii, v postojoch. Prejavovať si vzájomnú úctu je veľmi pekné a veľmi vhodné pre udržanie vzťahu. A ako to dosiahnuť? Jednoducho nepovažovať toho druhého za samozrejmosť. Ak si navzájom partneri uvedomia, že ten druhý je pre nich hodnotný a nie je inventárom domácnosti, tak Linda Bloom tvrdí, že nájdu aj spôsoby, ako si prejaviť úctu a rešpekt v každodennom živote.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #súkromie #tolerancia #rešpekt #partnerstvo #záľuby #iný názor

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...