Chcete sa s partnerom viac zblížiť? Skúste tri jednoduché triky

Nie sú to rady pre čerstvo zamilovaných, ani pre ľudí, ktorí sa na seba neustále usmievajú a držia sa za ruky. Je to skôr pre tých, ktorí si sadnú spolu k večeri a majú pocit, že by si opäť chceli byť bližší.

21.04.2019 12:00
manželstvo, vzťah, láska Foto:
Aby ste spolu zostarli, vzájomnú lásku musíte neustále živiť.
debata (1)

Zapáliť iskru lásky, sviežosti, vášne a tých príjemných vecí, ktoré k dvom zamilovaným ľuďom patria.

Keď sa chce, všetko sa dá

Pocit zamilovanosti, endorfíny, prežívanie motýlikov v bruchu. Je to najpríjemnejšie, čo sa dá v partnerstve okúsiť. No nie vždy sa tieto stavy darí udržiavať roky. Niektorí to riešia novým vzťahom, iní upadnú do letargie a žijú svoje rodinné životy v milostnej frustrácii. A pritom to tak byť nemusí.

Pozrite si staré fotografie

Angela Ficken poradila už mnohým ľuďom, ako nájsť cestu k sebe, ako znovu obnoviť lásku, iskru, nadšenie, že sú spolu. Ako spoľahlivú cestu k vyvolávaniu živej lásky neradí žiadnu milostnú mágiu, ale jednoducho vytiahnuť staré fotky. Všíma si, že hoci fotíme všetko a máme tisíce fotografií v mobiloch, málokedy sa k nim vraciame. Dajte si niektoré vyvolať na papier a vložte do albumu. Namiesto televízie si spravte večer, keď si nimi budete listovať. Zažijete znovu tie chvíle romantiky a lásky, ktoré ste prežívali na fotke. Tá atmosféra bude priam magická a vydrží vám dni, týždne pokojne aj mesiace. A potom znovu otvoríte album.

Oceňujte sa, nepodceňujte

Dajte si pravidlá, ktoré váš vzťah spravia iným. Väčšina manželstiev a partnerstiev má totiž snahu hovoriť len o tom, čo ten druhý nespravil, nesplnil, nevymyslel. Dajte si pravidlo, že vy to spravíte inak. Angela Ficken hovorí o systéme ocenení, namiesto systému podcenení. Skrátka si poďakujte aj za malichernosti. Oceňte ako ten druhý niečo odložil a nehovorte o tom, čo neodložil. Pochváľte sa za to, čo robíte a hovoríte. Pochvala totiž utužuje vzťah, zároveň partnera motivuje k tomu, aby urobil aj to, čo neurobil. Navyše aj sami seba budete vidieť pozitívnejšie, ako keď si stále budete budovať negatívne postoje.

Rozprávajte o romantike a vášni

Nie je nič lepšie, ako stráviť hodiny tým, že budete s partnerom rozoberať svoje milostné aj romantické túžby navzájom, Samotný rozhovor v partnerstve je dôležitý a rozprávať o tom, čo sa vám obom páči, je na nezaplatenie. Vie to naštartovať plamienky v očiach a ohníky túžby.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #pochvala #vášeň #romantika #zamilovať sa #frustrácia #partner na celý život #spoločné spomienky

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...