5 vecí, ktoré by ste (ne)mali spraviť pred sexom. V záujme zdravia aj pôžitku

Milovať sa bezhlavo je dobrý nápad. Ale až po dobrej príprave. Bez nej riskujete, že to bude fiasko s neblahými následkami. Existuje však „čeklist“, podľa ktorého ak sa budete riadiť, tak sa môžete oddať sexu bez obáv.

20.04.2019 12:00
Lepšie vzťahy aj milovanie? Viac sa vyzliekajte! Foto:
Na dobrý sex je dobré byť pripravená.
debata (3)

Ochrana

Spoliehať sa na to, že na ňu bude myslieť partner, nie je práve najlepšie. Ak idete do neznámeho vzťahu, rozhodne je vhodné mať pri sebe prezervatív. Aj napriek tomu, že to je pánska záležitosť, ak príde na lámanie chleba, je dobré byť pripravená, ako risknúť, že partner zabudol.

Lubrikant

Telo môže zakaždým zareagovať inak. Sexuologička Sarah Hunter Murray radí byť pripravená na to, že sklz nemusí byť ideálny. V nočnom stolíku každej ženy pripravenej na dobrý sex sa skrýva lubrikačný gél. Môžete použiť aj taký, ktorý je kombinovaný s masážnym, aby ste ho prípade využili ešte pred expiráciou napríklad na erotické masáže.

Pripravte sa

To najhoršie čo môžete spraviť, je vrhnúť sa na sex krátko po tom, ako zatvoríte notebook alebo ste ešte pred dvoma sekundami kontrolovali sociálne siete. Sarah Hunter Murray tvrdí, že je vhodné sa správne naladiť. Nájdite si svoju cestu naladenia. Niektorým ženám pomáha hudba, niektorým napríklad kúpeľ, iné si niečo dobré vychutnajú s partnerom. Skúste si nájsť cestu k malému rituálu prípravy na milovanie. Nehovoríme o predohre. Skôr o vypnutí sveta tam vonku, aby ste sa mohli zapnúť sami pre seba s partnerom.

Urobte niekoľko hlbokých nádychov

Sarah Hunter Murray radí ženám pred milovaním spraviť niekoľko pomalých a plynulých nádychov a výdychov. Nádych smerujte až do bránice, do hrudníka, akoby ste sa celá naplnili vzduchom. Potom veľmi pomaly vydychujte. Stačia takéto tri nádychy a vaše telo sa uvoľní, správne prekrví a mozog sa pripraví na milovanie. Takéto nádychy môžete absolvovať už aj spoločne s partnerom v nahote.

Vyhnite sa holeniu

Minimálne pár hodín, ideálne aspoň deň. Dôvod? Ak sa oholíte pol hodinu pred tým, ako sa budete chcieť milovať, robíte chybu, ktorá vám pokazí celý večer. Pokožku ohanbia si podráždite holením. Šúchanie telo na telo tak bude nepríjemné, pálivé a hrozí aj krvácanie. Nehovoriac o tom, že daň príde o pár dní. Na čerstvo oholenej pokožke sa vám vďaka potu aj zmesi baktérií vytvoria potničky, zarastú chĺpky, vyskočia vyrážky. Takže pred milovaním rozhodne neberte do rúk žiletku.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #lubrikant #dýchanie #holenie #prezervatív #naladenie sa

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...