Pošepkajte partnerovi ako sa starať o bradu

Zatiaľ čo starostlivosť o pokrývku hlavy je pre mužov srdcovou záležitosťou, v súčasnosti v snahe vyzerať tip-top nezaostávajú ani v udržiavaní brady.

04.04.2019 09:00
fúzy, brada, holenie, Foto:
Fúzy môžu mať dokonca antibakteriálne účinky, no treba sa o ne správne starať.
debata

Nesprávna „údržba“ však môže spôsobiť kožné problémy a ťažkopádne vyzerajúce fúzy. Ako poradiť miláčikovi, aby jeho tvár mala dokonalý imidž?

Holičstvá rastú ako huby po daždi

Dokonalý pánsky strih a úprava fúzov. V ostatných rokoch sa kadernícke salóny, holičstvá a takzvaní barberi sústreďujú na vytvorenie výnimočného vzhľadu mužov. Úprava tváre a vlasov patria medzi nevyhnutnú súčasť prvého kontaktu s ostatnými ľuďmi a svojím spôsobom dotvára aj celkovú charizmu mužov. Rast brady však nie je jednoduchou záležitosťou. Nestačí odložiť holiaci strojček na niekoľko mesiacov do šuplíka. Pánska pýcha v podobe silného porastu na tvári si vyžaduje o čosi viac pozornosti.

Bez kozmetických prípravkov to nejde

Pre takmer polovicu mužskej populácie sa stáva úprava brady rovnako dôležitá, ako strihanie vlasov. Z tohto dôvodu navštevujú holičov, či barberov a míňajú mesačne na svoj vzhľad desiatky eur. Pravidelné holenie, zastrihávanie či skracovanie chlpov na tvári však už zďaleka nestačí. Aj fúzy na brade potrebujú pre správny rast dostatočnú výživu. V opačnom prípade sa váš priateľ môže často stretávať so suchou a šupinatou pokožkou na tvári, ale aj svrbením či lupinami na brade. Zabrániť tomu majú rôzne kúry za použitia špeciálnych šampónov a olejov na bradu.

Olej sa aplikuje viackrát do týždňa

Niekoľkomilimetrové strnisko, ale aj dlhšia brada si zaslúži výživné látky. Oleje na fúzy sú vo väčšine prípadov obohatené o suchý olej, vitamíny či minerálne látky, ktoré pomáhajú posilňovať rast chlpov na tvári, zabraňujú svrbeniu a v neposlednom rade hydratujú pokožku. Na zabránenie drsných a suchých fúzov stačí používať zopár kvapiek spomínaného kozmetického prípravku viackrát do týždňa. Olej na bradu sa postará nielen o zjemnenie fúzov, ale aj o hladkú a hydratovanú pokožku pod nimi.

Ako sa používa?

Používa sa najmä ráno po osprchovaní, keď je pokožka čistá a vlhká. V závislosti na dĺžke fúzov sa aplikujú do porastu na tvári dve až štyri kvapky prípravku. Olej sa nakvapká do dlaní, zohreje sa v nich, jemne a rovnomerne rozotrie, až následne sa masíruje do brady z jej spodnej časti smerom nahor. Vyhladzovanie chlpov, teda záverečná fáza úpravy, spočíva v uhladení fúzov smerom nadol, a to rukami a hrebeňom. Pri chaotickej aplikácií oleja môže dôjsť k rozstrapateniu brady. Spomínaná tekutina sa používa trikrát až štyrikrát do týždňa podľa dĺžky fúzov na brade.

Sila skrytá v marockom zlate

Väčšina olejov na bradu obsahuje argánový olej a vitamín E, pričom obidve tieto zložky zjemňujú a vyživujú porast na tvári. Prvej uvedenej zložke sa tiež zvykne hovoriť tekuté alebo marocké zlato. Pomáha zmierňovať kožné ochorenia, atopické ekzémy, zápaly kože i akné. Jeho výhodou je, že sa rýchlo vstrebáva do pokožky a neupcháva póry. Z esenciálnych mastných kyselín sa pýši kyselinou stearovou, olejovou a linolovou, ale tiež vzácnym vitamínom F, ktorý má silný anti-aging efekt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #partner #fúzy #brada #holičstvo #kozmetické prípravky

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....