Hádky takmer o ničom a v nevhodnú dobu! Aj vy ich poznáte?

Žijete si spolu takmer idylicky... Ale predsa. Z času na čas vás svrbí jazyk a tak smerom k partnerovi vyšlete poznámku, ktorá v ňom okamžite vzbudí nevôľu. A reakciu. Musí to byť? Ako by ste na podobnú poznámku zareagovali vy?

06.04.2019 11:00
partnerská hádka, puntičkár Foto:
Opäť sa hádate? Musí to byť?
debata

Prečo ideš zasa s ním?

Akékoľvek jedovaté poznámky na adresu jeho kamarátov sa nemôžu stretnúť s pochopením. Je to celkom prirodzené, veď predsa, ak by ich nemal rád, zrejme by s nimi čas netrávil. Len tým, že vám jeho kamarát či kamaráti celkom „nesedia“, on ich predsa nevymení. A tak mu tesne pred odchodom z domu jeho posedenie o čosi znepríjemníte. On odchádza nervózny, pretože ste sa nemohli rozlúčiť priateľskejšie, vy možno ľutujete, prečo ste si radšej nezahryzli do jazyka. Vezmite si to z druhej strany – ako by ste sa cítili, kedy vaše kamarátky opisoval výlučne v negatívnom svetle?

Takto chceš ísť medzi ľudí?

Nie ste jeho matka, ale partnerka… Poznámka sa minie účinku, ak ju vyslovíte tesne pred odchodom z domu, kedy je váš čas vzácny. Ak máte potrebu „korigovať“ štýl obliekania vášho drahého, robte to menej „okato“ a v situáciách, kedy je na to čas aj priestor. Ak vám niečo padne do oka počas nákupov, prineste do partnerovi domov – on si to v kľude vyskúša a vy môžete s úsmevom zhodnotiť, ako mu vami darovaný sveter pristane. Opäť je tu možnosť pozrieť sa na to z jeho perspektívy – idete spoločne do divadla a po dlhej príprave sa na vás pozrie s prižmúrenými očami a popod nos si zafrfle: „To čo ti na tomto trvalo tak dlho“.

Zasa si nevyniesol smeti?

Prídete zle naladená z práce a okamžite po otvorení dverí vás ovalí zápach zo smetného koša. Bez pozdravu, ani si nevyzlečiete kabát, už kričíte z chodby: „Zasa si zabudol vyniesť smeti“. Partnera „sfúknete“ ako nevychovaného tínedžera. Bez toho, aby ste sa ho najskôr opýtali aspoň to, aký mal deň. Jeho reakcia? Pustí sa do protiútoku a okamžite máte „na stole“ všetko, čo ste zasa nestihli urobiť vy. Iste, rozdelené povinnosti v domácnosti plniť treba, ale vzťah dvoch dospelých ľudí nemôže fungovať formou príkazov a kontroly ich plnenia. Takéto „sekírovanie“ zrejme neteší ani vás, ani jeho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #hádka #partner

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...