Túžite po dieťati? Vieme ako často sa milovať a v akej pozícii

Hovorí sa, že stačí chvíľa nepozornosti a dozvuky milovania sa prejavia o deväť mesiacov. Prax je však taká, že na založenie rodiny málokedy stačí jedno milovanie.

03.04.2019 11:00
láska, vzťah, milovanie Foto:
Snaha splodiť dieťa zvyšuje sexuálnu aktivitu v spálni.
debata (2)

Pol roka milostného snaženia

Sociálna komunita ChannelMum sa podujala na výskum, aby zistila, koľko dvojici trvá, kým sa dopracuje k pozitívnemu tehotenskému testu. Do prieskumu sa zapojilo 1194 dvojíc, ktoré sa nažili splodiť potomka. Niekomu sa podarilo na prvý raz, niekomu ani po pár mesiacoch. No ako to už v prieskumoch chodí, vždy sú o priemerných hodnotách. Štatistiky tak ukázali, že priemerná dvojica sa miluje 78-krát pred tým, ako za objavia dve čiarky na tehotenskom teste. Tento početný sexuálny kontakt sa rozloží na 158 dní, čo je pol roka. To je obvykle doba, po akej sa pár od rozhodnutia stať sa rodičmi, teší z prvej návštevy gynekológa.

Zvyšuje sa frekvencia

Zaujímavé je, že snaha splodiť dieťa väčšine dvojíc zvýši sexuálnu aktivitu v spálni. Podľa ChannelMum sa dvojice milovali priemerne 13-krát za mesiac, čo je podstatne viac, ako pri dvojiciach, ktoré sa o potomka nesnažia. Zdalo by sa, že zvýšená intenzita milostnej aktivity vplýva na partnerov pozitívne, no nie je to vždy pravda. Hlavne ak sa nedarí.

Stres aj práca

Počet milovaní stúpne, ale nedá sa povedať, že by priamo úmerne stúpala aj radosť. Anonymný prieskum si dovolil zverejniť aj skutočnú pravdu o tom, ako napríklad muži vnímali snahu plodiť dieťa. 18% mužov intenzívny sexuálny život s cieľom splodiť potomka nevnímalo už ako potešenie zo sexu, ale ako prácu. A až 43 % mužov po prvých neúspešných pokusoch k pocitom námahy pripojilo aj frustráciu, či sú vôbec schopnými splodiť potomstvo. Pociťovali podvedome tlak na psychiku.

Najviac otehotnení má na svedomí misionárka poloha

Tri štvrtiny párov splodili dieťa pri misionárskej polohe. Patrí teda jednoznačne k tým najplodnejším polohám na svete. Štvrtine párov sa to podarí v pozícii odzadu. Prakticky v štatistike sa vyskytovali len tieto dve, ostatné mali hodnotu štatistickej odchýlky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne polohy #stres #plodnosť #otehotnenie #frekvencia milovania

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...