Osem signálov, že máte do činenia so skutočne dobrým mužom

Dobrí muži? Keď občas počúvate svoje kamarátky, máte pocit, že už vymreli... O to dôležitejšie je pomenovať dobré vlastnosti, ktoré nie sú samozrejmé.

08.04.2019 15:00
láska, vzťah, starší partner Foto:
Prázdne sľuby sú mu cudzie, pretože dobrý muž vie, že skutky sú dôležitejšie ako slová.
debata (4)

Počúva

Je to také jednoduché, až je to smiešne, že sa o tom treba zmieniť. Partner, ktorý počúva (ale skutočne počúva!), je nevyhnutnou podmienkou stabilného vzťahu. Ak partner počúva len „na jedno ucho“, častokrát ignoruje pocity svojej polovičky.

Ukáže, že skutočne miluje

Koľko vzťahov vo vašom okolí je formovaných skutočnou láskou? Aj vaše kamarátky často hovoria o tom, že ich partner nič nevidí, nepotrebuje a nehodnotí? Dobrý muž vám vždy pripomenie, koľko preňho znamenáte.

Vždy podporí

Dobrý muž vás v žiadnom prípade pred inými nezhodí. Pretože ocení váš úspech, rešpekt a aj naďalej vás bude podporovať a dokonca aj vtedy, keď už pri vás nikto iný nebude stáť.

Dá vám pocit istoty

Posledné miesto, kde by sa mala žena cítiť neisto, je doma pri svojom partnerovi. Žiaľ, ako naznačujú štatistiky, týkajúce sa domáceho násilia, nie je to tak. A pritom je veľmi dôležité mať zdravý vzťah, cítiť sa v ňom bezpečne a pohodlne.

Pohne sa o krok vpred

Nie všetky fázy života sú pekné. A práve cez takéto musia partneri preplávať, aby z nich vyšli ešte silnejší. Žiaľ, sú to častokrát muži, ktorí znesú len „slnečné chvíľky“ a vyparia sa hneď, keď to začne byť vážne. Dobrý partner toto nikdy nespraví.

Nikdy neprekročí hranice

Neakceptovať odpoveď „nie“ býva veľkým problémom v partnerstve a častokrát končí násilím a zneužívaním. Dobrý muž vás k ničomu nebude nútiť, presviedčať o opaku, urážať ani ponižovať.

Dá vám pocit úprimnosti

Položili ste si častejšie otázku, čo by si pomyslel, ak by ste sa mu s niečím dôležitým zdôverili? A nakoniec ste to radšej nespravili, napríklad zo strachu, že by reagoval negatívne? Ak áno, potom to nie je signál zdravého partnerstva. V zdravom partnerstve takéto pocity nemáme, môžeme hovoriť otvorene o všetkom, bez toho, aby nás muž odsúdil. Toto platí pre obe strany. Partner má vyjadrovať svoje pocity a rešpektovať ich.

Nerozpráva len, aj koná

Prázdne sľuby sú mu cudzie, pretože dobrý muž vie, že skutky sú dôležitejšie ako slová. Rovnocennosť vo vzťahu totiž začína pri drobnostiach ako je špinavá bielizeň, pokračuje k väčším, ako je úprimná výmena názorov v témach, ktorými sa zaoberá partner(ka). Všetko dohromady tvorí šťastné partnerstvo, v ktorom sa cítime byť milovaní.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #láska #násilie #ten pravý #rešpekt #istota #opora

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...