Spriaznená duša v podobe partnera. Viete, čo musí mať?

O spriaznenej duši vo vzťahu sníva každý. No niekedy je ťažké zistiť, aké vlastnosti by mala mať. Hlavne ak sa samotný človek počas života mení.

30.03.2019 17:15
láska, vzťah, pozornosť, raňajky Foto:
Spriaznená duša ostáva s vami, aj keď pozná vaše nedokonalosti.
debata

Je možné teda so spriaznenou dušou vydržať dvadsať, či tridsať rokov a nielen jedno leto? Odborníci tvrdia, že áno, no musíte v partnerovi hľadať tie správne vlastnosti.

Kto je ten pravý?

Dôvodom, prečo prvé lásky často nie sú poslednými, je fakt búrlivej tvorby osobnosti. Prvé zamilovanie a hľadanie skutočne spriaznenej duše sa často začína v období puberty a keďže vtedy človek ani presne sám nevie, čo chce, ako môže vedieť, čo chce od druhého? Ako sa mení sám, menia sa aj jeho predstavy o spriaznenej polovičke a preto prichádzajú rozchody a znovu objavenia lásky. Aj tento cyklus je však dôležitý na spoznávanie seba aj druhých. Nejdete teda o tragédiu, ak nevyjde prvý pokus na lásku. Skôr je to nutná súčasť toho, aby ste raz našli skutočne toho pravého a vedeli, na čo sa u neho zamerať

Tie správne hodnoty

Jasné, že najprv prebehne zamilovanie, vášeň, búrlivé noci, ale psychoterapeutka Tina Tessina hovorí, že vášeň nie je znakom spriaznenosti duší. Omnoho dôležitejšie je zistiť, či je za sexuálnou príťažlivosťou aj silné priateľstvo. Pretože nie je nič lepšie, ak v partnerovi nájdete nielen milenca, lásku, obdivuhodného človeka, ale toho najlepšieho kamaráta na svete. To je jedna z veľmi dôležitých charakteristík spriaznenej duše. Kamarát totiž ostáva s vami aj napriek tomu, že pozná vaše nedokonalosti.

Miluje to, kým ste

Veľmi dôležité. Pretože každý chce spraviť na toho druhého dobrý dojem. S tým sa prirodzene vo vzťahu počíta. Terapeut Juan Olmedo však upozorňuje, že je veľmi nebezpečné, ak partneri hrajú pred sebou celé roky divadielko o tom, kým sú a čo chcú. Pretože neúprimnosť k sebe ničí vnútro. Navyše partner nebude milovať vás, ale to, na čo sa hráte. A to bolí dvakrát. Spriaznená duša vás miluje do najhlbšej molekuly duše a s tou je v súlade. Bez ohľadu na to, či máte dlhé, krátke, blond, ryšavé, či čierne vlasy.

Aj duša si vyžaduje prácu

Psychologička Samantha Rodman upozorňuje na častý klam, do ktorého dvojice upadnú a tým je zdanie, že so spriaznenou dušou na vzťahu netreba pracovať. Všetko pôjde ľahko. Nepôjde. Aj s tým srdcu najbližším bude potrebné celý život pracovať na spoločnej ceste. Iba tak sa dokážete obaja meniť a pritom ostať v spojení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #spriaznená duša #partner na celý život #najlepší kamarát

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...