Čo na začiatku vzťahu prehliadame kvôli ružovým okuliarom?

Prvé týždne či dokonca mesiace nového vzťahu sú poznačené značnou dávkou zaslepenosti. Iste, je to celkom prirodzené, láska dostáva zelenú a nedostatky partnera ľahko prehliadneme. Pred čím najčastejšie zatvárame oči?

27.03.2019 15:00
rande, večer Foto:
Začiatok vzťahu... Aj vy máte na očiach ružové okuliare?
debata

Pred jeho minulosťou

Možno sa vám čosi dostalo do uší, možno vám o svojej minulosti porozprával on sám. Nie všetko sa vám páčilo a niektoré veci vám dokonca naozaj prekážali. Ale dokázali ste si ich vysvetliť po svojom a celkom rýchlo ste sa prispôsobili svojmu novému heslu – čo bolo, bolo. Pritom častokrát môže ísť o varovné signály, že váš nový partner nie je ani taký čestný, ani taký šikovný či zodpovedný, ako vám tvrdí.

Pred výrazne zlou vlastnosťou

Vyslovene sa vám nepáči niektorá jeho vlastnosť – nech už je to lakomosť či naopak, zbytočné rozhadzovanie, časté flirtovanie so ženami naokolo či jeho podozieravosť. Ale samú seba presvedčíte, že to nie sú zásadné veci, ktoré by sa nedali zmeniť. Pozor! Zásadné veci zmeníte ťažko – ak vám muž, s ktorým randíte, nekúpi ani zmrzlinu a za všetko si okamžite pýta „polovicu“, na štedrého sa zo dňa na deň nezmení. Ak je jeho lakomosť problémom na začiatku, buďte si istá, že časom sa to ešte zhorší a nie naopak.

Pred manipuláciou

Chce mať vo vašom vzťahu navrch. A nie v niečom, ale vo všetkom. Už od začiatku vzťahu vás tlačí do koľají, v ktorých sa necítite celkom komfortne, ale mlčíte. Nechcete ho stratiť a tak sa vzdávate času s priateľmi, svojich záľub, vecí, ktoré vás tešili. On sa snaží vám predložiť rozumné argumenty, prečo nerobiť to, ale robiť niečo, čo sa páči jemu. Ak túto hru nezastavíte hneď v počiatku, následne sa vám to podarí len ťažko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #začiatok vzťahu #ružové okuliare

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...