Prečo vzťahy krachujú po dlhých rokoch? Tu sú dôvody

Dôvera ani pocit bezpečia niekedy nestačia. Dlhoročný vzťah potrebuje aj čosi iné.

26.03.2019 11:00
koniec lásky, rozchod Foto:
Roky spolu s koniec. Prečo?
debata (1)

Dôvera, ktorú ste si budovali roky, zostáva. Rutina nahlodáva vzťah čoraz viac. Sexualita ide dolu vodou, až sa dlhoročný pár dostane na nulovú hranicu. Ale vy bez sexu žiť nechcete. Ani váš partner. Nech ale robíte čokoľvek, vrátiť vášeň do vášho vzťahu sa nedarí. Aj sexuálne strádanie dokáže byť pádnym dôvodom rozchodu dlhoročného páru.

Posledná šanca na vzrušujúcu lásku? V istom okamihu už nechcete kalkulovať, ale do všetkého idete naplno. Zrazu máte pocit, že v živote máte poslednú šancu začať s niekým odznova. Spoznáte kohosi, pri kom vám ide srdce vyskočiť z hrude, je vám krásne a magicky. Nič vás nezastaví, ani istota, ani dôvera ani pohodlie, ktoré máte po boku dlhoročného partnera. Poslednú šancu na lásku snov si ujsť nenecháte.

Prázdne hniezdo je takisto častokrát dôvodom rozchodu po dlhých rokoch. Deti sú preč, prichádzajú už len na návštevu a vy máte zrazu akosi priveľa času. Spoločne sa však už s partnerom nemáte o čo obohatiť a vo vašich životoch zavládne nuda. Uvedomíte si, že chcete žiť inak, skúšať čosi, čo s partnerom nemôžete. Vybočiť zo zabehnutých koľají a objaviť svet mimo nich!

Jeden ťahá, druhý sa vezie… Nie, nebolo to tak vždy a spoločne ste boli šťastní. Kedysi. Potom prišiel zlom a celá ťarcha vzťahu leží len na pleciach jediného človeka. Je to únavné. Prečo máte takto žiť dlhodobo? Nechcete! S partnerom ste to už vzdali, možnosti, že by sa „naštartoval“ a začal sa snažiť, sa už nedržíte zubami-nechtami. Je prirodzené, že túžite po niečom inom, aj po tom, aby ste sa zbavili bremena ťažkého vzťahu na svojich pleciach.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #Dôvera #stereotyp

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...