Vzťahová pauza? V ktorých prípadoch dobre padne?

Dať si pauzu? Pre mnohých ide o strašidelnú predstavu, ktorá vedie rovno k rozchodu. Pritom to tak vôbec nemusí byť. Prestávka vo vzťahu môže, naopak, znamenať druhý a lepší štart. Tu sú dôvody, kedy je dobré zvoliť pauzu:

25.03.2019 17:00
rozchod, kríza, láska Foto:
Skúsiť pauzu?
debata

Už ani neviete, kto ste

Tak veľmi ste sa sústredili na vzťah, že všetko ostatné ste odsunuli na vedľajšiu koľaj. Je celkom možné, že vaše ciele, sny a plány si už ani nepamätáte. Ale zrazu je vám za nimi smutno. Chcete vyskúšať urobiť niečo iba pre seba, myslieť chvíľu na to, čo sa páči iba vám, čo vám chýba, čo chcete dosiahnuť. Máte potrebu vrátiť sa medzi ľudí, ktorých ste kvôli vzťahu istý čas zanedbávali. Ak vás partner v tomto všetkom brzdí, je fajn zvoliť si pauzu a prehodnotiť vlastné ciele a predstavy.

Uviazli ste v bludnom kruhu

Hádky, uzmierovania a opäť hádky. Akosi sa dlhodobo nedokážete naladiť na spoločnú vlnu, vraciate sa stále k problémom, ktoré vás rozdeľujú. Hoci sa snažíte, pohnúť vpred sa vám nedarí, alebo len na krátku dobu. Nasleduje zasa obdobie smútku a zlosti. Nie ste spokojná vy ani váš partner. Pauza vo vzťahu vám môže ukázať nové riešenia vašich problémov, pozriete sa na ne inak, ak nebudete pri sebe denno-denne. Už vás partner nebude iritovať, môžete premýšľať, či boli vaše problémy také veľké, že ste ich nedokázali vyriešiť.

Ak myslíte na budúcnosť, partnera v nej nevidíte

Nie ste si celkom istá, či chcete rovnaké veci. V prítomnosti je vám obom fajn, ale ak príde reč na plány, nezhodujete sa v zásadných otázkach. Nehádate sa, ale cítite, že vás tieto otázky rozdeľujú. Pozeráte sa do horizontu 10-tich rokov, ale súčasného partnera k šťastiu až tak nástojčivo nepotrebujete. Ak pôjdete od seba bez zlosti, môžete dostať šancu o budúcnosti popremýšľať – obaja môžete dospieť ku konkrétnym predstavám, ako by vaše životy mali vyzerať. A je celkom možné, že si uvedomíte, že vaše predstavy predsa len dokážete zjednotiť a vykročiť spoločne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pauza #rozchod #partner

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...