Stereotypy o ženskej sexualite, ktoré už dávno neplatia

Sú názory, stereotypy, zažité pravdy, ktoré už dnes omnoho viac škodia, ako prospievajú. Sú ako čierne myšlienky v podvedomí a vedia ovplyvniť celý rad udalostí. Ak sa týkajú sexuality, môžu vám zruinovať celý milostný život a ubrať potešenie. Takže preč s nimi.

22.03.2019 17:00
sex, intimity, milovanie Foto:
Aj ženy vie vizuálna stimulácia nabudiť.
debata

Ženy nerobia prvý krok

Možno to poznáte. Aj vaša mama, či babka vám tvrdili, že sa nepatrí, aby dievča balilo partnera. Toto už neplatí. Podľa autorky Suzannah Weiss, ktorá sa dlhodobo venuje téme ženskej sexuality, je táto predstava viac ako scestná. Ženy sú dnes rovnako svojprávne ako muži a pokojne môžete prísť do baru a vyštartovať po mužovi, ktorý vás zaujal. Nie je na mieste čakať utiahnutá v kúte a dúfať, že si vás ten pravý všimne. Ani nápad. Moderná žena si ide za svojimi aj sexuálnymi cieľmi sama. Nepotrebuje k tomu zmilovanie od partnera.

Ženy potrebujú byť ovládané

Stereotypným myslením je, že muž je ten, kto určuje smer vo vzťahu a rovnako v posteli. To často znamená, že veci, po ktorých túži berie bez diskusie a rovno ich realizuje. A to bez ohľadu na pohodlie partnerky. Nie, žena nie je povinná znášať všetky partnerove chute, ani čo sa praktík ani intenzity týka. Muž nie je šéf, ale je potrebné si vyformovať seberovnú úroveň vzťahu. Teda ak vám je niečo príjemné, skúšajte to až po diskusii, nie štýlom, že partner erotické aktivity rovno rozbalí. No a čo vás neláka, tak tam dajte červenú stopku. Podvolenie sa žien patrí do čias, keď sa ešte upaľovali čarodejnice. Takýto postoj ženy nemá v modernom vzťahu čo hľadať.

Ženy potrebujú dlhý sex

Opäť mýtus, ktorý koluje nielen v ženských, ale aj mužských mysliach. Ženy sú automaticky považované za pohlavie, ktoré potrebuje násobne dlhší čas na vyvrcholenie ako muži. Lenže to vonkoncom nie je pravda. Ako nerozhoduje telesná veľkosť, tak ani dĺžka milostného aktu. Dôležitá je správna technika. Mnoho žien dosiahne vyvrcholenie pri masturbácii takmer okamžite a užijú si aj rýchlovky. Preto určite nestavte na to, že dlhé milovanie je kľúč k uspokojeniu. Je lepšie hľadať vhodnejšiu techniku ako systém na predlžovanie milovania.

Ženy sú menej vizuálne

Hovorí sa o mužoch, že sú to milovníci obrazov. Preto sledujú pornografiu, chcú mať ženy nahodené v podpätkoch a korzetoch. No Suzannah Weiss tvrdí, že toto rozhodne nie je len mužská záležitosť. Aj ženy milujú pekne nahodeného chlapa, chcú sa pozerať na pekné telá, vzrušiť sa pohľadom na sexy vizáž partnera. Pokojne sa nebojte to partnerovi povedať, nie je žiadna hanba, že ak on chce vizuálnu stimuláciu, aj vy žiadate niečo iné ako partnera vo vyťahaných teplákoch. Áno, aj ženy vie vizuálna stimulácia nabudiť. Vôbec sa za to netreba hanbiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #milostný život #vyvrcholenie #stereotypy #podvolenie sa

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...