10 skvelých príkladov, ako sex predlžuje a zlepšuje život

Na milovanie sa budete pozerať z úplne iného uhla pohľadu, ak zistíte, že to nie je len rozkoš, ktorú nám poskytuje. Samotný sex človeku do života prináša mnoho aspektov, ktoré výrazne vylepšujú jeho fyzický aj duševný stav.

13.03.2019 17:00
láska, milovanie, sex, partneri, milenci Foto:
Milovanie vylepšuje fyzický aj duševný stav človeka.
debata

Sex stabilizuje hormonálnu sústavu

Toto je benefit hlavne pre ženy, ktorým sa hladiny hormónov menia viac ráz do mesiaca. Bolo zistené, že pravidelný sex má pozitívny vplyv na pravidelnú menštruáciu, menej bolestivú a dokonca dokáže takmer úplne vyhladiť fenomén zvaný PMS. Milovanie s partnerom je skrátka balzam na hormóny.

Zbavuje bolesti hlavy

Ak vás bolí hlava a nechcete siahať po tabletke, siahnite po partnerovi. Počas sexu sa uvoľňuje hormón oxytocín. No a práve ten znižuje bolesť. V pokuse medzi ľuďmi, ktorí inhalovali oxytocín a následne boli ich prsty vystavené elektrine, pociťovali o polovicu menej bolesti ako skupina bez podpory oxytocínu. Nie je zaručené, že to bude fungovať, ale je možné sa o to pokúsiť.

Znižuje výskyt rakoviny prsníka

Doktor Irwin Goldstein sa venuje dlhodobo spojeniu aktívneho sexuálneho života žien v súvislosti s rakovinou prsníka. Na základe poznatkov dospel k záveru, že pravidelný pohlavný styk možno plnohodnotne zaradiť do prevencie pred týmto rozšíreným ženským tumorom. Ženy, ktorá žili sexuálne aktívne mali menší výskyt tohto ochorenia. No upozorňuje na potrebu milovania, pretože masturbácia tento efekt na ženské telo nemala.

Znižovanie úzkosti

Úzkostné stavy a depresie sú epidémiou doby. Irwin Goldstein to pripisuje tomu, že ľudia príliš veľa pracujú, pozerajú do monitorov a minimálne sa milujú. Sex totiž vyplavuje hormóny, ktoré úzkostné stavy a depresiu spoľahlivo potláčajú. Takže ak máte zlú náladu, radšej ako utápať sa v starostiach, skúste milovanie.

Zabraňuje inkontinencii

Je to strach každej ženy. Tento problém sa týka takmer výhradne ženského pohlavia a pritom sexuálna aktivita je ako prevencia ideálna. Pretože pri milovaní zapája žena presne tie svaly panvového dna, ktorých ochabnutie inkontinenciu vyvoláva. Preto milovanie prospieva aj intímnej kondícii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #úzkosť #bolesť hlavy #rakovina prsníka #inkontinencia #hormonálna rovnováha

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...