Zaklínadlá lásky. Tieto slová vytvoria dokonalý vzťah

Nie je v tom žiadne čarodejníctvo, ani abrakadabra. No slová majú naozaj magickú moc hlavne pri komunikácii.

28.02.2019 17:00
láska, vzťah, manželstvo Foto:
Oceniť toho druhého, je pre lásku skutočne dôležité.
debata

A vzťah dvoch ľudí je založený hlavne na výmene slov. Takže si vymieňajte tie správne a uvidíte, ako si pozitívne začarujete partnerstvo.

Som tu pre teba

Taká maličkosť, ale ak si to viete povedať jeden druhému napríklad ráno pri odchode do práce, alebo keď má ten druhý starosti, je to lepšie, akoby ste tisíc krát opakovali len slová: „Ľúbim ťa.“ Psychologička Samantha Rodman hovorí, že je extrémne dôležité vedieť, či človek nájde v druhom partnerovi oporu. Je to základ vzťahu a ak sa o podpore uistíte aj slovami, je to o to krajšie. Túto vetu môžete povedať aj každý deň. Rozhodne to nebudú márne slová.

Môžem ti pomôcť?

Podľa terapeutky Shannon Chavez nie je pre vzťah ani tak skvelé to, ak partnera o niečo požiadate a on vám naozaj pomôže, ale omnoho viac pre lásku, harmóniu a vzťah spraví aktívny prístup. To znamená, že nemusíte jeden druhého žiadať, ale ponuka na pomoc príde sama. Môžem ti pomôcť je veta, ktorú ak používate, tak robíte slovnú mágiu lásky.

Vyzeráš úžasne

Každý to potrebuje počuť. Muži aj ženy. A pozor, nejde len o to, aby ste to povedali ako Otčenáš bez ducha a záujmu. Skúste na partnerovi každý deň nájsť niečo, čo sa vám na ňom páči. Od trička, cez strih, niekedy len úsmev. Polichotíte mu a verte, rád vám takúto lichôtku vráti. Toto je skvelá devíza pre celý vzťah, ak budete na druhom hľadať skôr pozitíva, ako negatívne veci.

Ďakujem

Aj za podanie taniera, uteráka, pohára, alebo za skvelý obed, za odnesenie nákupu. Skrátka ďakujem by malo byť medzi partnermi prítomné viackrát za deň. Nie preto, aby ste boli neustále za niečo vďačný. Naopak, aby ste veci nebrali ako samozrejmosť, ale vedeli ich oceniť. Oceniť toho druhého aj to čo robí, je pre lásku skutočne dôležité.

Prepáč

Kto nepovie prepáč, nikdy nedokáže byť dobrým partnerom. Terapeut Kurt Smith hovorí, že so slovom prepáč majú problém často muži, ale aj niektoré ženy. Nie je nič zlé uznať svoju chybu, keďže ich má každý. Ospravedlniť sa za to, že ste možno nekonali celkom ideálne, je vždy vhodné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #láska #ospravedlnenie #pochvala #komunikácia #slová #poďakovanie #dokonalý vzťah

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...