Zamilovaná žena je odolnejšia voči chorobám

Na kurkumu a zázvor môžete zabudnúť, "láska nám dáva krídla". Tvrdí to aspoň nová štúdia z americkej Tulane University. Výskumníci zistili, že ženy majú lepší imunitný systém a sú odolnejšie voči chorobám, keď sú zaľúbené.

01.03.2019 14:30
zamilovaná žena, láska, vzťah Foto:
Podľa vedúceho výskumného tímu je to proaktívna reakcia na očakávaný, intímny vzťah.
debata

Vďaka miláčikovi lepší imunitný systém

Kľúčovým slovom je v tomto prípade „romantická láska“. Pretože zmeny v imunitnom systéme boli zistené len u žien, ktoré boli práve zaľúbené. Štúdia prebiehala počas dvanástich mesiacov, zúčastnilo sa jej 47 študentiek. Všetky práve vstúpili do vzťahu, tvrdili však, že do partnera ešte nie sú skutočne zamilované. Opakovane týmto ženám kontrolovali krv a vzorky analyzovali. Krv však brali aj tým, ktoré to s partnermi po (krátkom) čase ukončili. Na porovnanie, bolo jasné, že zamilované ženy mali v krvi tzv. posilovače imunity.

Telo sa pripravuje

Podľa vedúceho výskumného tímu je to proaktívna reakcia na očakávaný, intímny vzťah. Väčšina vírusov sa totiž prenáša cez fyzický, úzky kontakt s iným človekom. Samozrejme, aj telesná príprava na tehotenstvo zohráva veľkú úlohu. To je aj jeden z dôvodov, prečo nás istý človek priťahuje.

Osamelosť

Zároveň sa tiež výskumníci pýtali, či mala osamelosť bez partnera negatívny vplyv na účastníčky štúdie. Pretože, ako už bolo uvedené v niektorých lekárskych pozorovaniach, chronická osamelosť môže mať na zdravie negatívny vplyv. Avšak ženy v žiadnom bode štúdie neuviedli, že sa cítili osamelo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #imunitný systém #osamelosť #zamilovaná žena

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...