Láska na prvý pohľad? Nerozhodujú oči, ale nos!

Láska na prvý pohľad skutočne existuje. Je to tá neochvejná túžba a presvedčenie, že oproti vám kráča pán dokonalý a vy ste odhodlaná si zobrať neznámeho rovno aj za manžela. Za toto zaláskovanie a pomätenie zmyslov však pardoxne nemôžu oči, ale nos.

20.02.2019 13:00
láska, vzťah, Foto:
Partner môže mať chyby krásy, ale musí vám voňať.
debata

Vizuálny dojem nie je jediný

Možno ste už zažili ten pocit, že oproti vám stál chlap krásny ako obrázok. Akoby práve opustil titulnú stránku módneho magazínu a kráča práve oproti vám. A vy ste videli, že je krásny, súmerný, fakt kus, ale nejako to vo vás nezarezonovalo. A na druhej strane, niekto mal možno krivé zuby, mastné vlasy, nebol tip – top a vám sa rozbúchalo srdce. Agata Groyecka z univerzity vo Vroclave v Poľsku tvrdí, že je za tým pachová stopa. „Príliš veľa priestoru sa venuje len vizuálnej strane príťažlivosti, no práve tá, ktorú nevidieť je často najsilnejšia,“ tvrdí.

Vôňa je niečo magické

Dobrá vôňa na mužovi mnohým ženám rozochveje kolená. Ale ešte zaujímavejšie je, že vôňu lásky nemusí človek priamo vnímať. Vnímame ju podprahovo. To znamená, že odor nevnímame úplne na vedomej úrovni. Skôr akúsi charakteristickú neopísateľnú a priamo neuchopiteľnú vôňu tela, ktorá jednoducho spustí podvedomú reakciu, ktorá kričí: „On je ten pravý!“

Je toho viac

Láska na prvý pohľad je možná, pretože útočí na naše základné evolučné mechanizmy. A výber partnera je do veľkej miery podmienený nielen voľbou rozumovou, ale aj tou živočíšnou v nás. Preto je jasné, že pri láske na prvý pohľad vstupuje do deja nielen zrak, ale omnoho viac faktorov.

Ako hovoria najnovšie výskumy, pre ženu musí byť partner zaujímavý už z diaľky, teda hlasom, následne aj z bližšia zrakom a najbližšie vôňou. Ak sa tieto tri elementy spoja, stojíte na prahu lásky na prvý pohľad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #oči #zamilovanosť #nos #podprahové vnímanie

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...