Sabotujete svoj sexuálny život? Možno to robíte úplne nevedome

Nie je to len o vás, ale aj o partnerovi. Ste dvojicou a možno si ani neuvedomujete, že hoci nechcete, robíte kroky k tomu, že milostný vánok je z mesiaca na mesiac vo vašej spálni slabší.

16.02.2019 08:00
sex, vzťah, intimity, problém Foto:
Je to rutina života, ktorá ubíja chuť žiť, chuť sa smiať, chuť zdieľať zážitky. A to je práve to, čo vám naruší aj intímny život.
debata

Je to stálo o tom istom

Rutina. Ale pozor. Nielen tá v spálni. To vonkoncom nie. Je to rutina života, ktorá ubíja chuť žiť, chuť sa smiať, chuť zdieľať zážitky. A to je práve to, čo vám naruší aj intímny život. Všimnite si, že najprv robíte veci rovnako v živote. Práca, domácnosť, večerné správy, film, umyť zuby. Deň za dňom rovnaké opakovania a chuť na sex sa úplne vytratí. Robte veci inak, siahnite po dobrodružstve. Hocakom, aj takom, ktoré so sexom nesúvisí a aj v spálni zacítite priaznivé ohlasy.

Pozor na obavy

Psychológovia si všimli, že sexuálny život rapídne poklesne ľuďom pri stresovej práci. Môže ísť o dočasnú záležitosť, ak sa nakopia problémy a úlohy, no ak je práca stresujúca dlhodobo, problém v intímnej oblasti sa dostaví dosť skoro. Namiesto myšlienok na milovanie totiž hlava stále šrotuje len otázky, ako to bude zajtra v práci. Niekedy môže zmena zamestnania zachrániť vzťah aj sex.

Deti sa stanú všetkým

Jasné, že to tak vždy bude. Deti v podstate sú naše všetko, ale ak ich dáte nad všetko, aj nad vás dvoch, začína sa problém. Problémom, ktorý často riešia vzťahoví experti pri nefungujúcom sexe je, že partneri už nie sú ani chvíľu bez detí. Nehovoríme o dovolenke bez potomstva. Niekedy stačí len večera, víkend. Skrátka opäť si zarandiť. Ak všetko robíte s deťmi, intimita veľmi rýchlo prejde na druhú, tretiu, štvrtú koľaj a nakoniec dostratena.

Nezdravé stravovanie

V súčasnosti sa čoraz viac vedci sústreďujú na súvislosť medzi zdravým životným štýlom a sexuálnym životom. Ukazuje sa, že ľudia, ktorí športujú, nepijú, nefajčia a nemajú nadváhu ani rizikové BMI, majú omnoho kvalitnejší sexuálny život. To sa týka mužov aj žien. Muži, ktorí po štyridsiatke napríklad nestimulujú svoj testosterón cvičením, začínajú pociťovať problémy s erekciou. Snažte sa udržať si zdravú váhu aj zdravý pohyb a bude to lepšie aj v sexuálnej oblasti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá strava #testosterón #pracovný stres #partnerská rutina

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...