Ako často sa milujú šťastné dvojice. Treba pridať či ubrať?

Otázka kvality je aj pri milostnom živote na prvom mieste. Ale aj to najkvalitnejšie milovanie raz za rok nestačí.

07.02.2019 17:00
sex, intimity, milovanie Foto:
Milovanie raz za týždeň postačuje k partnerskému šťastiu.
debata

Kvalita bez kvantity na tomto poli jednoznačne nemá zmysel. Aký je teda recept na milostné spolužitie dvojíc, ktoré sa označujú ako šťastné?

Nedá sa to zovšeobecniť, ale predsa…

Je jasné, že všetko sa nedá vtesnať pod jednu odpoveď. Sú muži aj ženy, ktorí nebudú šťastní, ak sa nepomilujú spolu každý deň aj dvakrát. Potom sú tu typy, ktorým stačí sex raz mesačne. No na svete existuje aj niečo také ako štatistika a priemerná populácia. No a práve tá je predmetom výskumu mnohých štúdií. Bežná šťastná dvojica potrebuje milovanie raz týždenne.

Raz týždenne je všeobecné optimum

Šťastné partnerstvo je sen každého človeka. No a k nemu rozhodne patrí aj intimita. Preto sa na univerzite v Toronte rozhodli skúmať sexuálny život párov, ktoré spolu vydržali roky, predstavujú prototyp skalných partnerstiev a navyše tvrdia, že sú šťastné. Amy Muise, vedúca výskumu hovorí: „Na partnerské šťastie nie je nutné, aby sa dvojica snažila za každú cenu žiť sexuálne intenzívne a aby mali sex čo najčastejšie. Dôležité je však nestratiť pocit sexuálnej intimity. Milovanie raz za týždeň postačuje k tomu, aby páry takéto spojenie nestratili.

Sex je dôležitejší ako peniaze

Na výskume sa podieľalo 30 000 párov, čo skutočne nie je len nejaký náhodný výber. A potvrdili, že milovanie raz týždenne im pomáhalo udržať šťastie omnoho viac ako stav v ich rodinnej kase. Zaujímavé však je, že sex viac ako raz týždenne pocit šťastia už rapídne nezvyšoval. Avšak ak intenzita milovania poklesla pod týždňovú frekvenciu, pocit spokojnosti so vzťahom rapídne poklesol.

Je to o emóciách aj živočíšnosti

Profesor Russell Smyth si všimol, že muži sex vnímajú viac fyzicky a ženy viac emocionálne. No intenzita raz za týždeň upokojí obe strany. Hovorí, že to je trochu ako so zmrzlinou, ak ju máte radi. Príliš málo vás oberá o pôžitok, ale príliš veľa už pôžitok tiež nie je. Preto treba pre šťastie v sexuálnej oblasti nájsť zdravú mieru. Tak sa ukazuje víkendové milovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #spokojnosť #frekvencia sexu #partnerské šťastie

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...