Vône: Tieto parfumy majú vplyv aj na prísediaceho!

Chcete pôsobiť suverénnejšie, signalizovať otvorenosť, lepšie sa sústrediť alebo zvýšiť motiváciu? Tieto parfumy pomôžu pozitívne ovplyvniť nielen našu náladu, ale aj iných...

12.02.2019 11:00
bozk, párik, rande, zaľúbenci Foto:
Kvetinové akordy ruží alebo jazmínu pôsobia na človeka, ktorý stojí či sedí oproti nám mäkko a harmonicky.
debata

Rande? Stavte na kvetové parfumy

Keďže sme z evolučného hľadiska naprogramovaní na „lovenie“ ďalšieho jedla, neprekvapuje, že gurmánske vône, – čokoláda, káva alebo vanilka či ovocné akordy si rýchlo získajú naše srdcia. No ak chcete byť pri nasledujúcom rande istejšia, mali by ste staviť na kvetové parfumy. Kvety boli vždy spojené so ženskosťou, takže niet divu, že málokto odolá známym vôňam ruže, konvalinky či jazmínu.

Sebavedomie? Dodáte ho citrusmi

„Môžem ho cítiť“, to nie je len úslovie, skutočne sa to v každodennom živote potvrdzuje. Ak chcete urobiť dobrý dojem na kolegov či svokrovcov, dokážete to s parfumom, v ktorom sa kombinujú citrusové, drevité a kvetinové vône. Citrusové tóny dodávajú sebavedomejší a suverénnejší dojem, kým kvetinové akordy ruží alebo jazmínu pôsobia na človeka, ktorý stojí či sedí oproti nám mäkko a harmonicky. Ľahký nádych santalového dreva nám dodá väčšiu dôveru.

Výkonnosť vďaka éterickým olejom

Je jedno, čo vás čaká, či kurz francúzštiny alebo magisterská skúška – schopnosť sústrediť sa môžete aktivovať rôznymi vôňami. V arómaterapii sa používa bergamot, citrón, rozmarín či levanduľa. Štúdie ukázali, že výkonnosť sa môže skutočne vďaka éterickým olejom zvýšiť. Navyše získané informácie možno určitými pachmi ľahko vyvolať, pretože mozog spája a ukladá obe veci dohromady. Keď teda pri učení rozprášite v miestnosti citrusovú vôňu, mali by ste sa spoľahnúť na túto vôňu aj pri skúške.

Motiváciu zvýšte eukalyptom či bazalkou

Chcete častejšie športovať? Skúste toto predsavzatie podporiť novým vhodným parfumom. Odborníci odporúčajú čerstvé, citrusové a zelené stopy vo vôňach, ak chcete, aby vás fitnesštúdio motivovalo. V športovej taške by nemal chýbať deodorant s citrónovým alebo pomarančovým olejom, eukalyptovými či mentolovými prvkami, cédrovým drevom a bazalkovými akordami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #motivácia #parfum #koncentrácia #harmónia

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...