Správna hygiena po milovaní. Toto robte a toto nikdy

Milovanie si vyžaduje správnu hygienu nielen pred ním, ale aj po ňom. Môže do veľkej miery zabrániť aj diagnóze takzvaných medových týždňov a ďalším neduhom. Správna hygiena nie je prevenciou pred pohlavnou chorobou, ale zdravie podporí.

04.02.2019 17:00
bielizeň, nohavičky, vagína, intímna hygiena,... Foto:
Po milovaní je najzdravšou alternatívou bielizne bavlnená klasika.
debata

Močenie

Je absolútny základ. Mali by ste ho absolvovať ako prvú „očistu“. Moč je totiž dosť sterilný a má moc vyplaviť z močovej trubice aj čiastočky, ktoré tam byť nemali. Po milovaní zájdite na toaletu čo najskôr, pretože močová trubica žien je krátka a napríklad baktérie E.coli postupujú rýchlo. Ak sa dostanú až do močového mechúra, problém je na svete. Ak ich stihnete vyplatiť, ostanete zdravá.

Umyte si ruky

Dôležité, pretože pri milovaní ste prišli do kontaktu s potom, partnerovými genitáliami, možno aj baktériami, ktoré vašej vagíne nebudú prospievať. Preto si ako prvé umyte poriadne ruky a až následne sa začnite venovať intímnej hygiene.

Stop parfumovanej kozmetike

Na intímnu oblasť nepoužívajte bežnú kozmetiku. Obzvlášť nie v prípade, ak ste tam dole citlivejšia na zápaly a podráždenie. Pomôže detské mydlo alebo vaginálna kozmetika. Po milovaní je totiž narušené pH pošty a je aj značne podráždená sliznica. Preto agresívnejšia kozmetika môže prispieť k ešte väčšiemu podráždeniu. Niekedy stačí aj len poriadne umytie čistou vodou a nechať organizmus, nech sa zreparuje sám.

Pozor na zlé oblečenie

Možno ste v rámci sexuálnych hier používali rôzne korzety, doplnky, sexuálne oblečenie aj nie príliš pohodlné a hygienické. Na vybičovanie atmosféry je to v poriadku, ale chráňte sa toho, aby ste si po milovaní na seba dali spodnú bielizeň obtiahnutú, nepriedušnú alebo umelú. Hrozia zapareniny aj zdravotné komplikácie. Preto je po milovaní najzdravšou alternatívou bavlnená klasika.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #bielizeň #milovanie #močenie #sexuálne hry #umývanie rúk #parfumovaná kozmetika

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...