Plač počas sexu? Nie je to nič nezvyčajné!

Slzy na krajíčku nemusíte mať len pri dojatí a smútku, ale aj pri dobrom sexe.

26.01.2019 14:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Slzy počas sexu nie sú ničím výnimočným.
debata (1)

Nič si z toho nerobte, ak sa vám z tých príjemných pocitov tlačia slzy do očí. Je to úplne normálne. Tak to tvrdia aj lekári a vedia, prečo sa to môže diať.

Emocionálne potenie

Sexuologička Laura McGuire hovorí o slzách počas milovania ako o emocionálnom potení. Uvoľníte sa, prečistíte si hlavu a vtedy prídu chvíle, kedy sa emócie prederú na povrch a jednoducho príjemné pocity ich rozpustia vo vlnách emocionálneho uvoľnenia. To sa dá prirovnať k dojatiu. Ste šťastná a slzy sa vám derú popod viečka. Nie je na tom nič, za čo by ste sa mali hanbiť.

Môžu v tom byť hormóny

Ženské telo prechádza počas mesiaca rôznymi hormonálnymi fázami a Laura McGuire tvrdí, že najviac žien môže mať pri milovaní slzy na krajíčku pred menštruáciou. Netreba sa hanbiť za výkyvy hormónov a ani partner nemusí byť zmätený. Pretože slzy do očí vtláča práve kvalitné a uspokojivé milovanie. Rozhodne to nie je znak plaču nad partnerovou neschopnosťou.

Super spojenie

Stáva sa to v prípade, ak sú dvaja partneri dlho bez seba, hnaní túžbou a zrazu to príde. Už vás nedelí diaľka ani problémy a milujete sa tak, že sa neviete jeden druhého nasýtiť. Ten pocit šťastia mnohé ženy prežívajú rôznorodo a niektoré aj so slzami v očiach počas orgazmu.

Príjemná bolesť

Plač môže samozrejme vyvolať niekedy aj telesná bolesť. A hoci je možno aj súčasťou hier a dohodli ste sa na divokom a drsnom sexe, tak slzy môžu do očí vytlačiť aj záblesky bolesti, ktoré sú však žiadané a rozhodne netreba prerušovať hry, ktoré považujete za vzrušujúce. Ale niektoré miesta sú citlivejšie na bolesť a automaticky vtláčajú slzy do očí. Telo tak zvykne reagovať na bolesť na bradavkách, ohanbí a na krku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #intimity #milovanie #emócie #plač #hormóny #slzy

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...