Ak poviete týmto veciam rázne NIE, váš život sa zlepší

Celkom jasne si uvedomujete, že so svojím životom nie ste spokojná. Z čoho vaša nespokojnosť pramení? Možno aj z vašej neschopnosti urobiť rázne rozhodnutia a vydať sa v živote iným smerom.

31.01.2019 07:00
dlh, hrôza, stres, nešťastie, Foto:
Zmeňte svoj život.
debata

„Nie“ konkurencii

Či už na sociálnych sieťach, v práci či medzi susedmi – všade okolo nás sú ľudia, ktorí sú iní ako my. Majú iné silné stránky, majú iné telá, iné nedostatky, iné životy. Prečo v nich vidíte konkurenciu? Prečo sa s nimi porovnávate? Zbytočne v sebe vyvolávate negatívne emócie, pretože životy iných sú podľa vás lepšie, než je ten váš. Ste len pozorovateľkou zvonka, ktorá sa týmto spôsobom umára otázkami, prečo… Zlepšujte sa kvôli sebe, nie kvôli susedovi či kolegovi.

„Nie“ úlohám, pri ktorých vám uniká zmysel

V práci trávime podstatnú časť našich životov. Je tak celkom prirodzené, že to, ako sa v nej cítime, výrazne ovplyvňuje naše prežívanie mimo nej. Ak vo svojej práci či úlohách, ktoré každodenne plníte nevidíte zmysel, je potrebné urobiť zásadné rozhodnutie. Inak budete večne znechutená, ubitá a nespokojná – vaše pocity sa z práce budú celkom prirodzene dostávať aj do vášho osobného života. Ruka v ruke s dobrou prácou, naopak, ide aj celková spokojnosť so životom.

„Nie“ bojom, ktoré nemôžete vyhrať

V živote nejde o to ísť vždy na plný plyn a valcovať všetko a všetkých okolo. Skôr ide o rozumné a zmysluplné rozloženie našich síl tak, aby sme si plnili naše ciele či sny. Niekto vám ublížil, sklamal vás či nahneval. Pred vami je vidina večného boja s človekom, v ktorom vidíte nepriateľa. Pozor! Všetko svoje prežívanie sústredíte na boj, ktorý nemá konca. Kto bude víťazom a kedy? A čo pre vás vlastne znamená vyhrať? Priniesla by vám výhra vôbec šťastie či uspokojenie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lepší život #zmysel #pozitívne emócie

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...