Zamilovaná do iného? Čo robiť?

Žijete síce v trvalom vzťahu, ale až po uši ste sa zamilovali do iného muža? Áno, nastanú problémy. Ale nič neriešte s horúcou hlavou, doprajte si čas.

28.01.2019 09:00
žena, muži, sok, nevera
Ako sa rozhodnúť?
debata (1)

Upokojte sa

Ak ste v trvalom dlhoročnom vzťahu, je celkom prirodzené, že znovuobjavené city vás poriadne prevalcujú. Vznášate sa v oblakoch, ale po príchode domov máte výčitky svedomia. Máte nutkanie čosi urobiť, ale v tomto smere je dobré sa upokojiť. Inak riskujete veľmi veľa, dokonca všetko…

Doprajte si čas

Analyzujte svoje city – o čo ide? Naozaj ste zamilovaná? Nejde len o chvíľkový ošiaľ, ktorý pominie rovnako rýchlo, ako prišiel? Iste, teraz to zrejme ešte neviete rozpoznať, ale je na mieste, nechať nové city trošku dozrieť. Možno odhalíte, že váš dlhoročný vzťah je na konci a nová láska je tým stimulom, ktorý ste potrebovali, aby ste sa pohli ďalej. A možno je to celkom inak – váš vzťah, inak celkom dobrý, prechádza skúškou, tak, ako mnoho iných vzťahov. Každá skúška istý čas trvá, je potrebné prekonať obdobie, počas ktorého sa vaše myšlienky aj city vykryštalizujú.

Bilancujte

Po istom čase, ak vaše city k novému mužovi stále trvajú, prišiel čas bilancovať. Prečo som sa zamilovala napriek tomu, že mám vzťah? Som v ňom nespokojná? Chýba mi niečo? Prevalcovala ma rutina? Už sa k sebe nehodíme? Pravdivo si odpovedzte na všetky otázky skôr, než urobíte ďalší významný krok.

Rozprávajte sa

Občas potrebujete pohľad niekoho nezainteresovaného, kto vám môže úprimne povedať, ako vašu situáciu vníma. V istom momente je na mieste stretnúť sa s kamarátkou a všetko jej povedať. Ak k nej máte dôveru, opíšte jej vašu situáciu a počúvajte jej názor. Potom si ho nechajte prejsť hlavou.

Konajte

Uplynul potrebný čas, situáciu ste prebrali s niekým iným a je čas rozhýbať sa. Už by nebolo fér držať v napätí oboch mužov – nutný krok však za vás nikto nespraví. Ak ste stále zamilovaná a život s novým mužom chcete vyskúšať, dokonca ste preň ochotná obetovať všetko, urobte to! Vykročte z kruhu, ktorý vás istý čas zväzoval a začnite nový vzťah. So všetkými rizikami, ktoré prináša.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #milenec

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...