Ako využiť odlúčenie na zlepšenie vzťahu

V dobe plnej pracovných povinností nie je nič nezvyčajné, ak partner cestuje na služobné cesty aj do inej krajiny, nielen do iného mesta. Aj tí, ktorí pracujú v rodnom meste majú často práce vyše hlavy a tak sa spoločné chvíle neustále skracujú.

14.01.2019 07:00
láska, vzťah, varenie. spoločný čas Foto:
Majte radosť vždy, keď ste spolu.
debata

Psychologička Samantha Boardman však hovorí, že to nemusí byť cesta k rozpadu partnerstva. Práve naopak.

Môžete sa viac tešiť

Niektoré veci v život možno ovplyvniť a niektoré nie. Keď je v stávke práca a snaha uživiť rodinu, je ťažké si vyčítať, že nemôžete byť spolu. Samantha Boardman preto radí nájsť najlepšie z možných riešení a ak sa také objaví, tak viac nevyčítať, že nie ste viac spolu. Práve naopak, je potrebné ten čas, ktorý trávite spolu využiť bez výčitiek a maximálne pre seba. Buďte len spolu, zažite krásne chvíle, výlety a zabudnite na hašterenie a výčitky. Suma sumárum tak môžete spoločne prežiť viac krásnych chvíľ ako dvojice, ktoré sú stále spolu.

Viac sa na seba môžete tešiť

Možno to poznáte z vlastnej skúsenosti, že samotná radosť z očakávania je to najkrajšie. Preto je vhodné sa na seba tešiť. Nie je dôležité, ako dlho ste od seba odlúčení, ale ako sa na seba tešíte. Ako svoju lásku podporujete, ako si píšete, telefonujete a správate sa k sebe, keď spolu nie ste. Moderné technológie vzťahy na diaľku zjednodušili aspoň v tom, že nemusíte byť bez seba úplne a radosť sa tým kumuluje.

Majte stratégiu

Je vhodné vedieť, že väčšinu času bez seba nechcete tráviť na veky. Je preto vhodné stanoviť si horizont alebo aspoň spoločne hľadať ďalšie riešenia, aké sú možnosti byť viac spolu. Podľa Samanthy Boardman snaha byť spolu viac, na ktorej budú pracovať obaja partneri vzťah môže skutočne viac prehĺbiť a spraviť láskyplnejší, ako keď ste od začiatku neustále spolu. Je len potrebné čas, ktorý trávite spolu využiť správne.

Budujte si vlastné siete

V tomto je veľmi dôležité nezlyhať. Ak nie ste s partnerom, je vhodné využiť čas na budovanie dobrých vzťahov a kamarátstiev. Nemyslí sa tým samozrejme milenecký vzťah. Samantha Boardman hovorí o vzťahoch priateľských. Dokonca hovorí, že práve takéto vzťahy dokážu zahnať nepríjemné pocity z opustenia a chvíle bez partnera. Navyše dobré sociálne vzťahy sú oporou aj v prípade, že vzťah úplne nefunguje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #komunikácia #vzťah na diaľku #výčitky #plánovanie spoločného času #sociálne vzťahy

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....