Štyri veci, vďaka ktorým šťastné páry prekonajú každú krízu

Udržať si vzťah to nie je len o budovaní lásky, ale aj o schopnosti prekonávať krízy.

12.01.2019 14:00
rande, láska, reštaurácia Foto:
Treba si vyjsť raz za čas von, nech ste akokoľvek vyťažení.
debata

Pretože tie prídu a poskúšajú aj tie najmilujúcejšie sa dvojice. Sú však návody, vďaka ktorým dokážete vytvoriť také puto, ktoré len tak niečo nepretrhne.

Snívajte spoločne

Nancy Landrum je expertka na vzťahy a nerieši len problémové páry, ale aj tie šťastné. A čo si všimla u tých, ktoré ani krízy nerozdelia? Spoločne snívajú. Podľa Nancy nie je až tak dôležité, či sa vám vo všetkom darí, či všetko vyjde alebo je dokonalé, ale ide o spoločné snívanie. Chcete spoločne prekonať problémy, ktoré sa objavia, spoločne si vytvoriť budúcnosť a spoločne sa podržíte, ak niečo nejde podľa predstáv. No ak má každý vlastné sny, priority aj ciele, dvojicu môže rozdeliť doslova aj drobné nedorozumenie.

Podporujú spoločnú konverzáciu

V mnohých rodinách najviac počuť televízor a rádio. Nancy Landrum tvrdí, že to je cesta do pekla a podporuje večerné rozhovory párov. To znamená, že všetko vypnete a zapnete seba. Obaja rozprávate aj počúvate. Ak sa poznáte a viete si veci vydiskutovať, je to vynikajúca príprava na to, keď sa do vzťahu vkradnú problémy a krízy. Navyše upozorňuje, že mnoho dvojíc, ktoré abdikuje na rozhovory si často ani nevšime, že kríza prichádza a na konci sú prekvapení, že sa im rozpadla rodinná pohoda.

Dávajú aj dostávajú rešpekt

Žena musí rešpektovať partnera a jeho potreby a tak isto aj muž musí rešpektovať potreby, želania a priania svojej partnerky. Vzájomný rešpekt a úcta k druhému musia platiť v spoločnosti a špeciálne v mikrosvete zvanom vzťah. Nie je cesta zosmiešňovať alebo bagatelizovať potreby toho druhého. Sme odlišní a pre jedného zbytočnosť môže byť pre druhého veľmi zásadná vec. Rešpekt je preto nutný.

Naozajstné randenie

Nancy Landrum tvrdí, že mnohé páry neprekonali krízu, keď prišli deti, prišla kríza stredného veku, životné zmeny. Dôvod? Prestali mať na seba čas, odcudzili sa a zistili, že takto si to nepredstavovali. Preto upozorňuje na nutnosť mať spolu pravidelné rande. Vyjsť si raz za čas von. A to aj pri deťoch, práci, pri čomkoľvek. Vybudujete tak dobrý základ, ktorým život len tak ľahko neotrasie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #láska #rande #konverzácia #rešpekt #spoločné ciele

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...