Sú to maličkosti! Ale pre šťastné páry také dôležité

Túžite si s partnerom vybudovať spokojný vzťah? Tak sa zamerajte aj na nasledovné maličkosti.

11.01.2019 17:00
láska, priateľstvo Foto:
Aj vy chcete byť šťastným párom?
debata

Robia si starosti

„Už sme pristáli.“ Ako sa dostaneš domov?" „Jazdi opatrne, dávaj na seba pozor.“ „Drž sa, aj keď je to ťažké.“ To sú pri šťastných pároch celkom prirodzené vety, ktorými sa častujú. Jeden o druhého si robia starosti – nielen počas chvíľ, ktoré sú pre partnera zvlášť náročné. Aj pri celkom obyčajných chvíľach dávajú partnerovi pocítiťŤ, že naňho myslia.

Delia sa

Je jedno, či o radosti alebo problémy. Nerozlišujú, či ide o môj alebo tvoj úspech – v konečnom dôsledku je to „naša spoločná radosť“. Podobne to platí aj pri problémoch – jedného zaskočí niečo nepríjemné a okamžite mu ten druhý ide na pomoc a z jeho problému sa stáva problém spoločný.

Robia si radosť

Veľké či malé radosti – to je v konečnom dôsledku jedno. Spokojní partneri si navzájom prejavujú lásku aj tak, že toho druhého prekvapia, alebo, že mu ukážu, ako naňho počas dňa myslia. Chutné jedlo v chladničke, kniha obľúbeného autora na nočnom stolíku či lístky na očakávaný film. Takto dávajú jeden druhému pocítiť aj to, že sa dobre poznajú – vedia o svojich túžbach, záľubách či snoch.

Sú k sebe zdvorilí

Žiadne strohé príkazy či zákazy! Šťastné páry spolu komunikujú veľmi zdvorilo a nezabúdajú si za všetko poďakovať. Neberú ako samozrejmosť to, že partner je im stále po ruke. Rovnako ako vedia oceniť milým „ďakujem“ maličkosti, ktoré pre nich ten druhý počas dňa urobí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prejavy lásky #šťastný pár #maličkosti

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....