3 neromantické vyjadrenia o vzťahu, ktoré priznávame s ťažkosťami

Obdobie zamilovanosti je už fuč a realita, ktorú s partnerom prežívate, vás nenapĺňa šťastím.

04.01.2019 17:00
vzťah, komplikovaný vzťah, rozchod Foto:
Blíži sa koniec?
debata

Partner ma nerobí šťastnou

Ako single ste sa často utápali v smútku, všetko ste si veľmi pripúšťali a závideli dvojiciam, ktoré boli vo vašich očiach stále usmiate a šťastné. Teraz máte partnera a s trpkým úsmevom priznávate – partner ma šťastnou nerobí. Kde je chyba? Ak čakáte, že nový muž vo vašom žvote sa postará o prísun nekonečného šťastia, budete sklamaná. Nie človek vedľa vás, ale vy sama ste hlavným zdrojom vlastného šťastia. Kým nebudete robiť šťastnou samú seba, ďalšej osobe sa to nepodarí – ak aj áno, tak len na krátke obdobie.

Náš vzťah sa časom zmenil… K horšiemu

Po období krásnej zamilovanosti a následného obdobia šťastia sa váš vzťah prudko zmeni.. Aspoň vy to vnímate naozaj negatívne. Stereotyp, nuda, sem-tam problémy, s ktorých riešením otáľate. Všetko sa na seba nabaľuje a vy si uvedomíte, že po vašej láske storočia niet ani stopy. Obaja ste nespokojní a zo vzťahu unikáte niekam inam. Kde sa stala chyba? Možno aj v tom, že ste sa na vašu lásku až priveľmi spoliehali. Čo sa v čase zamilovanosti rieši takmer samé, pretože obaja z partnerov sú prístupní kompromisom, je s pribúdajúcim časom čoraz náročnejšie sa riešenie. Vo vzťahu ste sa nenaučili komunikovať ani riešiť problémy a tak spejete do štádia, ktoré sa nedá nazvať príjemným.

Cítim samé obmedzenia

Kým ste boli single, mohli ste si žiť výlučne po svojom. Vo vzťahu to nejde – ste dvaja – aj rozhodnutia robíte spolu. Ak ste sa stretli s mužom, ktorý žil úplne iným životom ako vy, začínajú problémy. Neviete sa dohodnúť na programe ani veciach, ktoré sa zdajú byť celkom prosté. Jeden druhému na snažíte „nanútiť“ život, o ktorý ten druhý nemá záujem. S pribúdajúcimi mesiacmi sú rozdiely viditeľné čoraz viac – a vaše debaty sa čoraz častejšie točia len okolo toho, kto z koho. A to je náročné pre oboch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #romantika

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...