Láska cez internet? Nespoliehajte sa na aplikácie, partnera v 2019 nájdete inak

Plánujete si do nového roka dať záväzok o nájdení životného partnera? Potom by ste rozhodne mali zabudnúť na aplikácie na randenie.

31.12.2018 17:06
bozk, párik, rande, zaľúbenci Foto:
Prvé rande, druhé rande, okamžité vzplanutie! Ale vydrží to dlhšie?
debata (3)

Tvrdí to aspoň odborníčka, ktorú citoval britský Daily Mail a podľa ktorej podobné spôsoby nepomáhajú k tomu, aby sme našli partnera na celý život.

Ako tvrdí Yvonne Allen, väčšina aplikácií na hľadanie vzťahov je určená na pritiahnutie okamžitej pozornosti a tzv. „instantnú atraktívnosť“. Nájsť ich prostredníctvom človeka, s ktorým by ste skončili v stave „a žili šťastne až kým nepomreli“, je však podľa nej vysoko nepravdepodobné.

„Okamžitá fyzická príťažlivosť nie je spoľahlivý prostriedok na potenciál trvajúcej lásky,“ citoval Daily Mail Allenovú. „Takýto typ prístupu nefunguje u úspešných žien, pretože väčšina mužov je po čase z nich nervózna a cíti sa byť v ich tieni,“ hovorí odborníčka na vzťahy.

Podľa Allenovej sa kultúrne stále ženy obracajú k tomu, že hľadajú „silnejšieho“ partnera – muža, ktorý je zabezpečený, lepšie zarába, má zázemie. Pri fotografiách sa môže zdať, že ste narazili na toho pravého, ale reálny stav ukáže opak.

Omnoho zásadnejšia než materiálna otázka je však otázka kompatibility. Bez predchádzajúceho spoznávania a času vyhradeného na dlhšie randenie sa len sotva dá zistiť, či váš potenciálny partner dokáže vychádzať s vašimi priateľmi, rodinou, kolegami, či to bude platiť naopak. Nezistíte hneď, či chce mať deti, alebo či napríklad si neumýva nohy v umývadle, upozorňuje Allen.

Väčšina stránok na randenie a hľadanie vzťahov je však orientovaná na krátkodobé známosti, alebo potešenie na pár dní. To si však často veľká časť užívateľov prestane uvedomovať a potom sa cíti byť podvedená alebo sklamaná, ak sa ich očakávania nenaplnia.

Ak má človek ambíciu hľadať si partnera, mal by to skúšať skôr klasickejšími cestami a obzerať sa priamo vo svojom okolí, kde dokáže nájsť niekoho, koho môže postupne spoznávať.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťah #rande #partner #aplikácia #sklamanie

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...