Prečo nemôžete dosiahnuť orgazmus? Príčin je viac ako si myslíte

Dosiahnuť orgazmus s partnerom v posteli nie je vôbec jednoduchá záležitosť. Svoje o tom vie každá žena.

29.12.2018 16:00
Orgazmus - účinný liek na zabúdanie Foto:
Najprv spoznajte vlastné telo, potom aj muža budete lepšie navigovať.
debata

A rovnako nie je ľahké popracovať na zlepšení. Pretože snahe mať orgazmus nestojí obvykle v ceste len jedna prekážka.

Neuspokojivá činnosť

Nedávna štúdia zistila, že len 65% žien dosiahne orgazmus počas milovania s partnerom a aj to nie zakaždým. 35% žien nedosiahne orgazmus pri sexe a v tejto skupine je aj malá skupinka žien, ktoré orgazmus nemajú prakticky nikdy. Pre zlepšenie sexuálneho šťastia je teda potrebné popracovať na dosahovaní blaha. No nebude to záležitosť na počkanie a obvykle ani jednokrokový návod, skôr beh na dlhšiu trať.

Nebojte sa postaviť problému

Predstieranie nič nevyrieši, akurát pripraví pôdu na to, aby ste si znechutili celú sexuálnu aktivitu. Ak je absencia orgazmu príliš častá a vnímate ju ako problém, pomenujte ho a začnite riešiť. Možno bude potrebné odstrániť viac ako jeden problém.

Spoznajte sa

Je to smutné zistenie, ale doktorka Kat Van Kirk pri svojej práci so ženami prišla na to, že mnohé ženy nepoznajú svoje telo a svoje pocity. Potom chcú od mužov zázraky. Preto sa potrebujete spoznať. Preskúmať svoje telo aj intímnu oblasť. Skúsiť si všetko prehmatať, ochytať a potom aj muža viete lepšie navigovať.

Problém číslo dva je hlava

Po prekonaní fyzickej bariéry je veľkou zábranou psychická nepripravenosť. Kat Van Kirk otvorene hovorí, že ženy omnoho viac riešia problémy, starosti viac prežívajú ako muži a sú aj citlivejšie, čo sa podpisuje na tom, že počas sexu často myslia na niečo iné. Potom je jasné, že ak to nefunguje hore, nefunguje to ani dole. Radí meditáciu, sexuálnu meditáciu, tantru alebo aj len obyčajnú snahu vedieť dostať zo seba myšlienky a nechať hlavu oddychovať. V takomto stave prichádza orgazmus najlepšie.

Nepovedia, čo chcú

Paradoxné je, že ženy častokrát radšej orgazmus zahrajú, akoby mali priznať, čo ich skutočne vzrušuje. Za slabou odozvou vyvrcholení stojí aj to, že ženy často nevyjadria, ako by sex mal vyzerať podľa nich. Akceptujú predstavy partnera a tak to nebude fungovať dlhodobo. Potláčanie erotických fantázií kazí zážitok zo sexu a prirodzene znižuje pravdepodobnosť dosiahnutia orgazmu. Veď ak je neuspokojivý priebeh, ako môže byť uspokojivý záver?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #intimity #milovanie #orgazmus #sexuálne šťastie #erotické fantázie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...