Poslali ste omylom trápnu správu? Rýchlo to zažehlite!

Trochu ste si vypili, poslali správu a teraz to ľutujete? Takto zvládnete celú situáciu rýchlo a elegantne.

01.01.2019 08:00
mobil, žena Foto:
Ak správu hneď po odoslaní oľutujete, zatnite zuby a okamžite sa ospravedlňte.
debata

Takýto či podobný trapas sa podarilo vyrobiť takmer každému z nás. V momente, kedy sme správu odosielali, buď sme to tak nemysleli, alebo sme ju odoslať vôbec nechceli (prípadne áno, ale úplne niekomu inému). Takéto správy posielame, žiaľ, aj ľuďom, o ktorých stojíme alebo s ktorými sme sa rozišli. Obsah je vždy trochu uštipačný, urážlivý alebo dvojzmyselný.

Ako sa v takej situácii zachovať?

Hneď sa ospravedlňte
Ak správu hneď po odoslaní oľutujete, zatnite zuby a okamžite sa ospravedlňte. Prečo hneď? Pretože čím dlhšie budete čakať, tým čudnejšia bude situácia. Platí to najmä v prípade, ak ste esemesku odoslali človeku, ktorý sa vám páči. Ak je to „len“ ex, s ktorým už dávno nekomunikujete, kontakt môžete po ospravedlnení hneď zrušiť.

Vysvetlite to osobne
Ak však máte túto osobu rada a chcete ju opäť vidieť, lepšie bude, ak jej navrhnete osobné stretnutie. Vydiskutujete to lepšie ako prostredníctvom neosobných aplikácií v smartfóne. Toto musíte vysvetliť medzi štyrmi očami. Ktovie, možno sa začne váš vzťah rýchlejšie uberať smerom, ktorý si prajete.

Uvoľnite sa
V prípade osobného stretnutia aj dotyčnej osobe padne dobre uvoľnený humor, a to aj v prípade, ak ešte vec nie je „vybavená“. Ak totiž o tom dokážu obe strany vtipkovať, môžete si byť istá tým, že je to na dobrej ceste.

Nechajte to tak
Ak budete niekedy stáť spolu pred oltárom, bude to výborná anekdota pre známych a rodinu, na ktorú si môžete spomenúť pri spoločnej večeri. Dovtedy ju však z pamäti nelovte, predovšetkým, ak bola správa skutočne trápna.

Poučte sa a mobil nechajte doma
Ak sa vám takáto nepríjemnosť nestala prvýkrát, poučte sa z toho a nabudúce si mobil radšej nechajte doma (ak plánujete piť). Ak to nejde, „zašite“ ho niekam aspoň hlboko do kabelky, aby nebol poruke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trapas #alkohol #humor #urážka #esemeska #dvojzmysel

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...