Sedem jasných signálov, že vás partner opustí

Často má žena podozrenie, že jej vzťah stroskotá (šiesty zmysel?). Podľa vedcov sú však toto jasné signály, že ju partner opustí.

28.12.2018 12:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Je lenivý, nudný alebo egoistický - toto sú najčastejšie dôvody rozchodov.
debata

Žena nie je slepá ani hluchá. A keď už je vzťah úplne na dne, s odstupom času si musí uvedomiť, že isté signály tam boli už predtým. Bol to akýsi pocit, predtucha. Neistota, že láska od partnera nie je opätovaná tak, ako by sme si to priali, prípadne, ako by sme si to zaslúžili. A ak sa pritrafí jeden z nasledujúcich bodov, potom je, žiaľ, zrejme pravdepodobné, že sa z predtuchy stane realita.

Časopis Social Psychology and Personality Science zverejnil štúdiu so siedmimi najčastejšími dôvodmi, ktoré ľudia pri svojich rozchodoch uvádzajú. Tu sú:

Osobnosť človeka

Je lenivý, nudný alebo egoistický – toto sú najčastejšie dôvody rozchodov.

Porušenie dôvery

Klamstvo či nevera patrí k druhým najčastejším dôvodom, prečo sa ľudia rozchádzajú.

Odmietnutie

Pocit, že partner už neprejavuje dostatočný záujem, nezaujíma sa. Tím odborníkov zistil, že ide o zdĺhavý proces, ktorý by sa mohol zastaviť, v prípade, že by sa dotyčný „spamätal“.

Príliš málo sexu

Nedostatok vášne, sexu alebo aj málo náklonnosti ako sú bozky, túlenie a objatia, vedú k hlbokej nespokojnosti. Tento dôvod sa dostal na štvrtú priečku najčastejších dôvodov rozchodov.

Sociálne následky

Ak si rodičia, prípadne priatelia nového partnera neobľúbia, resp. nikdy ho v rodine neprijmú a neustále kritizujú – aj toto je dôvod, prečo to pár vzdá a láske nedá šancu.

Absolútne rozbíjače

Ak sa vo vzťahu vyskytnú drogy, alkohol, zneužívanie alebo konflikty so zákonom – toto sú vážne dôvody, prečo vzťah zlyhá.

Nová láska

Dôvod rozchodu, ktorý je, žiaľ, samozrejmý.

Vedci tiež zisťovali, aké dôvody majú partneri, ak sa vo vzťahu rozhodnú zotrvať. Patrí sem emocionálna intimita, uspokojujúci sexuálny život, finančné výhody, výčitky, resp. strach z odlúčenia, výhody a pohodlie, ktoré vzťah ponúka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #alkohol #nevera #vášeň #Intimita #výčitky #intuícia

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....