5 viet, ktorými šťastné páry nešetria a zvelaďujú vzťah

Jeden pohľad povie viac ako 1 000 slov. Môže byť. Ale ak ide o slová, ktoré vyslovujete smerom k partnerovi, je občas predsa len lepšie hovoriť jasne. Šťastné páry o tom vedia svoje - ktoré vety s obľubou používajú pri komunikácii?

19.12.2018 15:00
láska, rande, leto, zamilovanosť Foto:
Ste spolu šťastní?
debata

Toto nechcem, radšej by som uprednostnila…

Povedať partnerovi, čo sa nám páči a čo nie je dôležitým krokom v šťastnom vzťahu. Úprimnosť má zohrávať hlavnú rolu medzi zaľúbencami. A dá sa to povedať aj bez arogancie či irónie – ak poviete, že s čímsi nie ste spokojná a zároveň ponúknete vlastný návrh riešenia.

Ja to myslím vážne

Humor je dôležitou súčasťou každého vzťahu. Na druhej strane, len humor na prežitie nestačí. Ak partner čosi berie na ľahkú váhu, ale vy s tým nesúhlasíte, je na mieste upriamiť jeho pozornosť na dôležitý problém, ktorý chcete vyriešiť.

Obleč sa, ideme niekam von

Čím dlhšie ste spolu, tým viac sa môžete nudiť. Sedíte pred televízorom, máte v ruke mobil a obaja ste duchom celkom inde. A hoci trávite čas doma, sú to hodiny úplne premárnené. Preto je na čase nechať elektroniku doma a vyraziť von – niekam spolu, kde si užijete jeden druhého aj trocha zábavy.

Spolu to zvládneme

Nielen ženy, aj muži občas potrebujú podporu. Život prináša aj náročnejšie okamihy, ale ani počas tých sa netreba vzdávať. Naopak! Doprajte si nádej a pozitívny prístup – partner potrebuje počuť, že ho podporujete a že sa mu neotočíte chrbtom.

Si pre mňa…

Ide o vyznanie, ktorých nie je nikdy dosť. Komplimenty by sa zo vzťahu nemali vytratiť, ani keď vás prevalcujú povinnosti. Nájdite si čas opísať partnerovi svoje city k nemu aj vyzdvihnúť, čo pre vás znamená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #spokojnosť #pár

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...