Lekcie, ktoré si treba odniesť z nevydareného vzťahu

Keď sa láska nevydarí, nie je to práve dôvod na radosť. No mal by to byť signál k poučeniu.

16.12.2018 14:00
láska, rozchod Foto:
Vďaka rozchodu si v budúcnosti vyberiete lepšieho partnera.
debata

Nie je to nikoho vina

Vzťahy sa dejú. Jedným vzťahom sa život nekončí a preto nejde o životnú tragédiu, ak vám láska nevyjde. Práve naopak. V niektorých prípadoch to môže byť vlastne pozitívna správa. Z istého uhľa pohľadu môže byť rozchod ochranou pred ďalším životom plným problémov a navyše kolaps lásky je aj možnosťou, niečo sa o nej naučiť v praxi. Preto sa netreba príliš obviňovať, ale pozrieť sa na situáciu realisticky.

Čo už nikdy neurobíte

Vzťahy s inými ľuďmi prirodzene obrusujú ľudský egoizmus. Ako sa hovorí, po boji je každý generál a tak už aj po rozchode každý vie, kde bola jeho chyba a čo sa dalo zmeniť, spraviť lepšie, jednoducho inak. Ak na to prídete, do ďalšieho vzťahu už budete vstupovať obohatená a možno na podobnej križovatke budete vedieť zahnúť inam. A to platí nielen pre jednu stranu vzťahu. Možno povedať, že aj vďaka vám sa váš bývalý partner stal o niečo lepším chlapom pre tú, ktorá príde po vás.

Nie ste to vy, kto zlyhal

Mnoho ľudí si pri spytovaní svedomia nasype na hlavu až priveľa popola. Lenže žiadny vzťah nie je jednosmerka. Pre mnohých ľudí je vzťah vyslobodením. Zrazu si totiž uvedomia, že to neboli oni na vine, ale že tentoraz fúkal vietor z inej strany. Rozchod vás tak môže naučiť aj to, že mnoho chýb, ktoré ste pripisovali sebe, chybami nie sú. Prerušenie vzťahu tak v mnohom odhalí, že ste to neboli vy, kto nebol na vzťah pripravený.

Naučíte sa viac všímať

Už viete, čo bolo kameňom úrazu a tak už budete aj vedieť, čo si všímať nabudúce, aby ste nevstúpili do rovnakej rieky. Pretože je super vyberať si partnera podľa istých vlastností, ale rozpad vzťahu určí práve to, čo bude zohrávať dôležitú úlohu pri ďalšom výbere. Aj vďaka rozchodu si tak v budúcnosti vyberiete lepšieho partnera pre vás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #vina #zlyhanie

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...