Pozor! Lásku si nemýľte s vášňou ani s pocitom bezpečia

Tak veľmi túžite po láske, že si ju zameníte s niečím, čo práve prežívate. Ale je to len prchavá náhrada, neklamte samú seba.

14.12.2018 12:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Vášeň sama o sebe lásku neznamená.
debata (1)

Vášeň, chuť, žiadostivosť – sex je dôležitou súčasťou lásky. Ale pozor – sex neznamená lásku. S novým objavom prežívate vášnivé noci, jedna strieda druhú. V istých momentoch sa pristihnete pri snívaní o budúcnosti – práve s mužom, s ktorým ste si užili skvelý sex. Skutočnosť, že vaše telá si v posteli rozumejú, je príjemná a treba si ju vychutnať. Ale keď opojenie sexom vyprchá, potom príde kruté vytriezvenie. Ak vás nič okrem vášne nespája, váš vzťah sa skončí rovnako rýchlo, ako sa začal.

Sexuálne opojenie novým človek trvá dni, týždne a občas aj mesiace. Láska však pozostáva z viacerých komponentov. Áno, sex je jedným z nich. Ale o slovo sa hlásia aj ďalšie – tak, aby ste šťastie pociťovali aj v srdci.

Bezpečie je upokojujúce. Je to čosi, čo pociťujete len pri niektorých ľuďoch, s ktorými sa cítite navyše aj príjemne. Mať po svojom boku muža, na ktorého sa môžete spoľahnúť, je výhrou. Ale pozor! Tento pocit sám o sebe, nech by bol pre vás akokoľvek príjemný, ešte neznamená lásku. Áno, môžete si ho pomýliť, pretože zrazu je tu niekto, kto vám pomôže, kto vás ochráni či poľutuje. Nie ste na všetko sama.

Pocit bezpečia sám o sebe k láske nestačí. Zabudli ste na príťažlivosť, opojenie zmyslov, vášeň, ktorú vo vás muž po vašom boku nevzbudzuje. Humor, bezstarostnosť či čokoľvek navyše, čo vám rozžiari oči. Možno sa utešujete, že vášeň nie je všetko, ale tušíte, že k sebe nie ste úprimná. Lásku neobmedzujte na jeden cit, ktorému ste aktuálne oddaná. Ak tak urobíte, budete sklamaná.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vášeň #bezpečie

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...