Neklape vám to v posteli? Možno pomôže otvorený vzťah

Potrebuje váš vzťah nové impulzy? Tak si to spestrite v spálni, možno aj dohodou o otvorenom vzťahu.

12.12.2018 13:00
sex, vzťah, intimity, problém Foto:
debata

Ako ste na tom s vaším sexuálnym životom? Ak to niekde škrípe, určite sa po čase ozvú nepríjemné následky sexuálneho odriekania – či už ste zo sexuálneho života nešťastná vy alebo partner – skôr či neskôr to prepukne ako pálčivý problém.

Niektoré páry sa dobrovoľne rozhodnú pre otvorený vzťah – možnosť prežiť aféru s niekým iným neberú ako tragédiu. Môže to byť dokonca impulz, aby sa vzťahy medzi partnermi zlepšili, v sexe prišlo k žiadaným zmenám. Tu sú najčastejšie dôvody, prečo sa páry rozhodnú pre otvorený vzťah.

Jeden z páru má oveľa menšiu potrebu sexu ako druhý. Môže to byť následok prekonanej choroby, ale zároveň to môže znamenať aj zníženú túžbu po parnerovi a sexe s ním. V takom prípade by prišlo na rad trápenie oboch – jeden by bol nešťastný z nedostatku sexu, druhého by ubíjalo milovanie sa na povel.

Páry sa rozhodnú pre otvorený vzťah, pretože obaja túžia po nových impulzoch, ktoré by mohli „nakopnúť“ aj ich vzťah, oživiť umierajúcu vášeň. Zároveň sú presvedčení, že vzrušujúce zážitky mimo vzťahu dokážu priniesť nové a horúcejšie prežitky do ich vlastnej spálne.

Ak páry vedú vzťahy na diaľku, potom sa môžu dohodnúť na otvorenom vzťahu a aférach mimo zväzku. Podobná dohoda o sexe mimo vzťahu sa môže praktizovať napríklad na dovolenke – raz za rok si jednoducho partneri doprajú single dovolenku, na ktorej je dovolený aj sex.

Existujú aj páry, ktoré spoločne vyhľadávajú napríklad swingers párty, aby si splnili svoje sexuálne fanzázie. Podobne fungujú aj páry, ktoré si spoločne ako dvojica hľadajú iné páry na oživenie sexuálneho života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #dohoda #sexuálny život

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Nečakajte, že všetci zarábajú ako vy, prispôsobte sa aj...

+ Umývanie rúk je dôležité, avšak pozor na dehydratáciu a jemné ranky.
Partnerstvo vo financiách môže otvoriť nové...