Keď váš partner priberá a stráca svaly

Muži sú z Marsu a ženy z Venuše. V prípade chudnutia, formovania postavy a stravy to platí dvojnásobne. Poraďte svojmu miláčikovi, ako stratiť tuk a nabrať svaly. Pre chlapov platia iné pravidlá.

01.12.2018 17:00
karfiol, brokolica Foto:
Medzi skvelé potraviny patriace do skupiny antiestrogénov patria brokolica, karfiol aj kapusta.
debata

Takto ich ničia ženské hormóny

Žiadne svaly a veľa tuku na tele. Ak sa aj váš partner pasuje s týmto problémom, skúste sa dôkladne pozrieť na jeho jedálniček. Niektoré potraviny pôsobia na hormonálny systém mužov inak, ako je to v prípade žien. Za všetkým sa skrýva predovšetkým pôsobenie dvoch hormónov. Pre chlapov je typický mužský pohlavný hormón testosterón, ktorý im dodáva silu, vytrvalosť, energiu a chuť do života. U žien dominuje estrogén, ktorý sa podieľa na krásnych tvaroch, zdraví pohlavných orgánov a typických ženských krivkách. Niektoré druhy potravín dokážu u mužov spôsobiť zvýšenie hladiny estrogénu, čo má zjednodušene povedané za následok stratu svalov a priberanie na hmotnosti.

Brokolica dodá silu

Medzi látky, ktoré podporujú zvyšovanie ženského pohlavného hormónu u mužov patria predovšetkým fytoestrogény a xenoestrogény. Nastavením správnych jedál v jedálnom lístku sa dá rýchlo zabrániť ich pôsobeniu. Medzi skvelé potraviny patriace do skupiny antiestrogénov patria brokolica, karfiol, kapusta, ale aj horčičné semená. Okrem tohto benefitu prinášajú aj mnohé ďalšie skvelé účinky. Podporujú detoxikáciu pečene a chránia telesné orgány pred voľnými radikálmi, ktoré môžu spôsobiť vytváranie rakovinových buniek.

Preč s ľanovými semienkami?

Jedálniček muža by mal byť chudobnejší na potraviny obsahujúce fytoestrogény. Ide o látky, ktoré sa podobajú ženskému pohlavnému hormónu a vyskytujú sa v niektorých rastlinách a potravinách. Niektoré z týchto látok majú schopnosť podporovať neželanú estrogénovú aktivitu. Z tohto dôvodu je preto vhodné vyhýbať sa potravinách obsahujúcim sóju, a to sójové bôby, rôzne nátierky z tejto strukoviny, tofu a ďalšie výrobky. Mimochodom, u žien je ich konzumácia väčším prínosom, než u mužov. Chlapi by si mali tiež dávať pozor na ľanové semená. Tie totiž obsahujú až stonásobne viac lignanov, než akákoľvek iná rastlina. Lignany sú typ fytoestrogénov. Pôsobia na niektoré druhy enzýmov, čo sa môže u mužov prejaviť gynekomastiou, čiže vznikom mužských pŕs.

Pitie vody z plastových fliaš? Problém

Na znižovanie estrogénov v tele sa používa zelený čaj, vláknina a niektoré druhy bylín, vrátane rastliny maca, známej ako „peruánska viagra“. Niektorí odborníci varujú, že vyššie uvedené riziká sa netýkajú len niektorých druhov potravín. Tvrdia, že škodlivým je aj popíjanie vody z plastových fliaš, ktoré vraj obsahujú určitý druh xenoestrogénu. Pitie vody z vodovodného kohútika a zo skla je pre mužov jeden zo spôsobov, ako sa vyhnúť pôsobeniu ženských hormónov a tiež zo spôsobov, ako zbytočne neprichádzať o svaly.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #partner #brokolica #hormóny #ľanové semienka #plastové flaše #sója #fytoestrogény

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...