Je váš drahý v práci obklopený ženami? Aktuálny prieskum vás nepoteší

Ak má váš drahý okolo seba veľa kolegýň, môže vás rozvod prekvapiť ako blesk z jasného neba. Prieskum to potvrdzuje.

26.11.2018 17:00
práca, porada, kancelária, zamestnanci,... Foto:
Ako sa váš drahý cíti v obklopení kolegýň?
debata

Pracujete v ženskom či v mužskom kolektíve? A čo váš drahý? Má okolo seba viac kolegýň či kolegov? Ak je obklopený ženami, treba sa mať na pozore! A nejde pritom len o ženskú žiarlivosť! Riziko na takomto pracovisku potvrdila aj aktuálna štúdia Univerzity v Štokholme.

Podĺa štúdie, ktorá vznikla na základe podrobných analýz, sú v obklopení kolegýň najviac ohrození vzdelaní muži. Práve tí „zahadzujú“ manželstvo pre aféru so spolupracovníčkou najčastejšie. U vzdelaných žien pracujúcich prevažne v obklopení mužov je tento jav menej častý.

Výsledky štúdie boli publikované v časopise „Biology Letters“ a vychádzali zo štatistík rozvodov párov, ktoré sa zosobášili v rokoch 1983 až 2002. Výsledok nie je nijako prekvapivý – zamestnanec, ktorý má na svojom pracovisku viac ľudí opačného pohlavia, je rozvodom ohrození viac ako niekto, kto pracuje v kolektíve s prevahou ľudí rovnakého pohlavia. Z prieskumu ešte vyplynulo, že napríklad ľudia zamestnaní v gastro-biznise sa rozvádzahú častejšie ako tí, ktorí pracujú v poľnohospodár­stve.

Okrem toho sa prieskum zaoberal aj tým, ako súvisí rozvodovosť s výškou veku, v akej sa dvojica postavila pred oltár – napríklad páry, ktoré si povedali „áno“ až po štyridsiatke, majú o 40 percent nižšie riziko rozvodu ako páry, ktoré sa stali manželmi v rozmedzí 18 až 22 roku života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #pracovisko #koegyne

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...