Štyri dôvody, prečo aspoň raz v živote bývať sama

Bývali ste doteraz s rodičmi, s priateľom, s kamarátkami, na internáte..., no momentálne uvažujete nad bývaním "v jednotnom čísle"? Spravíte dobre, má to veľa výhod!

16.11.2018 11:00
osamelá žena, single žena, žena v posteli Foto:
Budete si užívať veci, o ktorých ste predtým ani nevedeli, že chcete robiť alebo vyskúšať.
debata

Toto sú štyri najväčšie:

Môžete robiť, čo sa vám zachce
A síce, celý čas. Ak máte obdobie, že chcete mať stále čisto, môžete upratovať aj trikrát týždenne. Keď strávite sobotu upratovaním, môžete si byť istá tým, že vám kuchyňu nikto nezašpiní (môžete to spraviť len vy). Ak, naopak, nastane týždeň plný stresu a vy sa ocitnete v chaose, môžete „vegetiť“, nikoho, okrem vás to nebude trápiť. Môžete počúvať hudbu, tak hlasno, ako sa vám to páči, nikoho nebudete vyrušovať a môžete domov prísť aj o piatej nadránom (v pripitom stave), urobiť si v mikrovlnke pukance a telefonovať hodinu so svojou najlepšou kamarátkou. Nikto proti tomu nebude namietať, ani vás prosiť, aby ste boli tichšie. Okrem toho si môžete zariadiť byt tak, ako vám vyhovuje. Budete si užívať veci, o ktorých ste predtým ani netušili, že chcete robiť či vyskúšať.

Lepšie sa stravovať, prestať fajčiť…
Chystáte sa skoncovať s fajčením alebo si chcete mesiac pred Vianocami odopierať sladkosti? Nebude to problém. Nikto vám nebude „tancovať“ s cigaretou alebo s čokoládou pred nosom, pretože budete doma sama – a to je teraz veľké šťastie. Jednoducho si „drogy“ nekúpite, čo znamená, že vás nemá čo pokúšať, jedine, žeby ste sa vybrali o polnoci na pumpu – v takom prípade vám, samozrejme, nepomôže, že bývate sama. A ak sa rozhodnete zdravšie stravovať, nepotrebujete brať na nikoho ohľad, pretože variť budete len a len pre seba. V prvom momente to vyznieva smutne, ale skúste si z tejto skúsenosti vziať naozaj len to pozitívne. Tešte sa, netrvá to predsa večne.

Nebudete osamelá
Takmer každý, kto si už vyskúšal, aké je to žiť sám, tvrdí, že to bolo najlepšie obdobie v jeho živote. Mnohí, čo to nevyskúšali, sa toho boja. Hovorí sa však, že človek si časom zvykne na všetko. Možno sa budete prvé dni cítiť čudne, keď prídete domov a nikto sa vás nespýta, aký ste mali deň. Je to v poriadku, pretože po nejakom čase oceníte, že prídete domov a nikto od vás nebude chcieť, aby ste mu odpovedali na otázky, niečo rozprávali alebo dokonca počúvali. Jednoducho, budete mať pokoj! Ak vás predsa len prepadne túžba s niekým si poklebetiť, môžete niekomu zavolať alebo sa stretnúť. Vy rozhodujete, čo v tomto momente spravíte. Sama jesť, to je odrazu netradičné, no zvyknete si. A sama spať? Oceníte to najmä v lete! Nikto vám nebude chrápať do ucha, ani škrípať zubami, nikto, kto vstáva skôr, vás nezobudí.

Prevziať zodpovednosť
Toto bude veľká výzva. Predovšetkým, ak ste boli zvyknutá na to, že isté veci za vás niekto vybavoval. Aké potrebujem poistenie? Kedy je domová schôdza? Kto mi opraví pračku? Kde je čistiareň? Zajtra je sviatok, musím nakúpiť… Sto malých a veľkých nepríjemností, o ktoré ste sa doteraz nestarali, lebo to robil niekto za vás. To všetko si teraz zavesíte na svoj krk, ale verte, neuškodí vám to. Utiahnúť celý byt sama vás iste nevyjde lacno, ale táto skúsenosť sa oplatí. Úslovie „stáť na vlastných nohách“, dostane celkom nový, doteraz nepoznaný význam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #single #Sloboda #domov #osamelosť #chaos #pokoj

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...