Prečo je dobré milovať sa doobeda a nečakať na večer

Keďže je sex fyzickou aktivitou a až potom nejakým naplnením lásky, je potrebné k jeho vykonávaniu aj dostatok fyzickej energie. Nehovoriac o tom, že ak si chcete sex užiť, tak je vhodné mať na to pripravené nielen telo, ale aj hlavu. A tu platí, že ráno je múdrejšie večera.

10.11.2018 17:00
Ranné milovanie skvelo odštartuje váš deň. Foto:
Strávte víkendové doobedie v posteli.
debata (5)

Ide o testosterón

Je to ranný štartér. Hormón, ktorý vás nabudí, nakopne do aktivity, ale je do veľkej miery spojený so sexom. Pretože ako u mužov, tak aj u žien je jednoducho stimulátorom túžby. Áno, aj ženy majú testosterón, aj keď v nižšej miere ako muži, ale tak ako u mužského pohlavia, aj u žien je tento hormón v najvyššej hladine počas dopoludňajších hodín. Takže to využite. Niekedy netreba byť za aktívneho len v práci, ale aj v posteli.

Prázdna hlava

Jasné. Niekedy sa už od rána stáva, že máte plnú hlavu povinností a vtedy na sex skutočne nie je veľa dôvodov. No podľa výskumov je väčšinou ľudský mozog omnoho viac preťažený večer ako ráno. Pretože večer je unavený z plánovania, myslenia, triedenia dojmov. Pracuje na vysoké obrátky. A keďže hlava je hlavným spúšťačom orgazmu, asi už rozumiete, že keď je ráno sviežejšia, v posteli to pôjde ľahšie.

Je to super štart

Môžete si ráno pred prácou dopriať rýchly sex a váš deň bude krajší alebo si napríklad pripravíte sobotné doobedie v posteli. Sami s partnerom a možno zistíte, že nie je nič lepšie, ako počas sychravých jesenných dní tráviť hodiny láskaním. Plný sily, elánu s dňom pred sebou. Vyhraďte si skrátka doobedie na milovanie.

Porazíte stres

Naše telo počas dňa a pri rôznych aktivitách produkuje neustále isté hormóny. No fakt je ten, že človek nemôže byť naraz smutný aj šťastný, v strese aj uvoľnený a skrátka v našom tele víťazia hormóny, ktorých je prebytok. A tie následne formujú naše pocity. Ranný sex má preukázateľne tú výhodu, že dokáže eliminovať stres a množstvo hormónov šťastia vylúčených pri milovaní a orgazme má dosť dlhý dojazd. To znamená, že po kvalitnom rannom milovaní budete celý deň prežívať s omnoho nižším podielom stresových hormónov, v porovnaní s obdobím, keď sa nenapracete hormónmi šťastia.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #únava #stres #orgazmus #testosterón

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...